Victor Popescu: „Sa nu scobeasca prea mult chestia asta, ca am sa-l dau pe Nicusor Constantinescu in judecata”

Depasirea atributiilor de serviciu, incalcarea legislatiei in vigoare prin investigarea actiunilor politice si chiar subordonare politica. Acestea sunt doar cateva dintre acuzele ce i-au fost aduse lui Victor Popescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta de presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.

Subliniind chiar ca numirea in functie a actualului sef al IPJ a fost conditionata de intocmirea de dosare penale impotriva primarului Radu Mazare si presedintelui CJC, Nicusor Constantinescu, acesta din urma a declarat ca va face o plangere la toate institutiile abilitate, prin care le va aduce la cunostinta „trecutul patat” al inspectorului Victor Popescu.

Indignat de faptul ca si la momentul actual in Constanta au loc „abuzuri grave” ale reprezentantilor IPJ - pe care Nicusor Constantinescu a tot oscilat intre a-i numi politisti si militieni -, in conditiile in care, dupa cum a subliniat presedintele CJC, „se tot vorbeste de democratie si integrare in UE”, Nicusor Constantinescu s-a hotarat sa iasa la rampa cu dezvaluiri

privind actiunile ilegale ale inspectorului sef IPJ, Victor Popescu. In primul rand, dupa cum a subliniat Nicusor Constantinescu, actualul sef IPJ a fost numit in functie „pentru ca a fost singurul care s-a angajat sa ne aresteze, pe mine si pe primarul Radu Mazare.

Asta a fost conditia de numire a inspectorului, si el a acceptat-o, s-a angajat ca va face tot ce depinde de el sa ne aresteze”.

Mai mult, presedintele CJC a atras atentia asupra faptului ca in fapt, Victor Popescu ar fi trebuit sa fie cel destituit in primavara acestui an de la conducerea Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta, si nu fostul chestor al IPJ, Traian Jipa.

„La momentul acela, ministrul Blaga facea publica destituirea chestorului Traian Jipa, pe motiv ca la capitolul droguri si combatere nu au fost descoperite cazuri. Dar seful CZCCOA era Victor Popescu, iar CZCCOA nu a fost si nu este in subordinea IPJ Constanta, ci este subordonata direct Ministerului Administratiei si Internelor.

Deci cel care ar fi trebuit sa fie destituit este Victor Popescu”, a declarat Nicusor Constantinescu, care a mai mentionat si despre prietenia dintre seful IPJ Constanta si chestorul Dan Valentin Fatuloiu, seful IGPR.

Potrivit declaratiilor lui Nicusor Constantinescu, acuzele ii sunt sustinute cu probe, caci „am discutat cu foarte multi politisti, ofiteri superiori, care mi-au spus ca sunt presati sa ne faca dosare penale”, „am documente, casete audio, filme, pe care le voi prezenta la momentul potrivit”, a precizat Constantinescu.

Unul din pretextele gasite de seful IPJ, sustine Nicusor Constantinescu, este nevalidarea membrilor PD Gheorghe Chiriac si Dionisie Culetu in functia de consilieri judeteni. „Iata cu ce se ocupa politia! Cum a votat CJC, de ce nu a votat pentru.

Militie trebuie spus pe buna dreptate!”, a declarat Nicusor Constantinscu, atragand atentia ca prin aceasta adresa trimisa CJC, seful IPJ da dovada de abuz in serviciu.

De asemenea, Nicusor Constantinescu a mentionat si alte nereguli din trecutul comisarului sef Victor Popescu, printre care modalitatea suspecta prin care a disparut o jumatate de TIR de tigari de contrabanda din Portul Mangalia, in perioada in care acesta era seful Politiei Economice Mangalia”, a subliniat Constantinescu.

De asemenea, Nicusor Constantinescu a declarat ca ar trebui intrebati fostii colegi de munca „cum facea domnul inspector a doua zi dupa ce pierdea la ruleta la „29 si vecinii”. Mai mult, presedintele CJC a declarat ca desi divortat de sotie, Victor Popescu continua sa locuiasca sub acelasi acoperis cu aceasta, intr-una din vilele pe care fosta sa sotie le detine in Mangalia.

„De ce nu se intreaba nimeni cum a reusit o receptionera sefa sa-si faca un hotel si doua vile?”, a mentionat Nicusor Constantinescu. Reactia inspectorului Victor Popescu a fost una de stupefactie, dupa cum ne-a declarat. „Am ramas stupefiat cand am auzit acuzele. Ii arat certificatul de casatorie, sa vada ca am fost divortat, dar m-am recasatorit.

Ceea ce afirma sunt simple fabulatii!”, ne-a declarat Victor Popescu. Mai mult, referitor la acuzele ca ar fi fost numit pentru a-i aresta pe seful CJC si cel al Primariei Constanta, Victor Popescu a negat acuzele, adaugand insa ca „ar trebui sa aiba grija, stiti cum e vorba aceea, cam ce iti doresti, aia ti se indeplineste”.

De asemenea, l-a avertizat pe Nicusor Constantinescu: „Sa nu scobeasca prea mult chestia asta, ca am sa-l dau in judecata”.