Divizionara B Unirea Dej a devenit in aceasta vara "satelitul" CFR Ecomax, conducerile celor doua cluburi semnand un contract de asociere valabil pe un an de zile. In total, in lotul Unirii Dej figureaza nu mai putin de 25 de jucatori de la CFR Ecomax, 13 dintre ei fiind cu "dubla legitimare", adica pot evolua si in Divizia A si in Divizia B.

Pe 3 septembrie, "U" intalneste, pe "Ion Moina", pe Unirea Dej, iar campionatul Diviziei A este intrerupt, pentru ca nationala Romaniei joaca cu Cehia.

Antrenorul principal al Unirii Dej, Ioan Tataran, dupa infrangerea suferita in prima etapa, la Timisoara, in fata nou-promovatei CFR Timisoara, a declarat ca are la dispozitie 30 de jucatori. Suparat pe rezultatul meciului din Banat, Tataran a mai spus ca nu va ezita in a-i inlocui pe "acei titulari care, cu CFR Timisoara, s-au plimbat pe teren".

In realitate, cel putin asa o spun scriptele, respectiv lista de jucatori inaintata de Unirea Dej la Federatia Romana de Fotbal inaintea inceperii campionatului Diviziei B, Ioan Tataran si Remus Steop, ca director tehnic, au sub comanda 41 de jucatori.

Altfel spus, Unirea Dej, care in sezonul trecut s-a salvat de la retrogradare pe "ultima suta de metri", este clubul cu cel mai numeros lot din B3. Iar daca parcurgem lista cu numele celor 41 de jucatori vom constata ca, de departe, clubul dejean este si cel mai valoros.

Iata si lotul Unirii: Petru Turcas, Emil Stef, Mikhael Jaimez Ruiz, Constantin Badan, Marius Curileac – portari, Fahrudin Alickovic, Gabriel Bacnean, Alexandru Bud, Ioan Cazan, Stefan Colar, Cosmin Goia, Gheorghe Gosa, Csaba Kiss, Zoran Milosevic, Dorin Toma, Dorin Tuturas, Cosmin Vasaie, Ioan Podina, Bogdan Hautsch – fundasi, Valer Ambrus, Ionut Borostean, Catalin Bozdog, Leontin Chitescu, Ioan

Dobos, Adrian Goga, Svetozar Mijin, Sorin Oncica, Dan Roman, Djordje Vlajic, Ciprian Deac, Radu Ernst, Mircea Balmos, Dorel Nechita – mijlocasi, Sead Bruncevic, Claudiu Chiorean, Gigi Gorga, Robert Roszel, Gheorghe Bar, Vasile Pop, Antonio Pop, Ioan Solomon - atacanti.

Dintre acestia, 12 jucatori de la CFR Ecomax au fost detasati definitiv, cu drept de joc doar in partidele Unirii in esalonul secund sau in Cupa Romaniei, iar 13 au dreptul de a evolua si pentru Unirea Dej si pentru CFR Ecomax, in Divizia A, Cupa Romaniei si care au jucat pana acum in Cupa UEFA Intertoto.

"Valorile" din Gruia sunt pe lista cu dubla legitimare

Conform regulamentului Federatiei Romane de Fotbal, in cazul in care un club doreste sa detina si o a doua echipa, pe langa cea de baza, care evolueaza intr-un esalon superior, cum este cazul CFR Ecomax, poate detasa un numar nelimitat de jucatori, insa in lotul "echipei mama" sunt obligati sa ramana cel putin 14 fotbalisti. Ceilalti, pot fi trimisi sa joace pentru echipa "satelit".

CFR Ecomax a ales sa detaseze definitiv un numar de 13 jucatori, care, conform aceluiasi regulament, timp de un sezon, nu pot juca in Divizia A. Lista a facut-o Dorinel Munteanu, antrenorul-jucator al gruparii din Gruia, care a tinut sa intareasca lotul Unirii Dej cu alti 12 fotbalisti, cu totii componenti ai primei formatii.

Acestia sunt: Turcas, Stef, Ruiz, Bacnean, Milosevic, Toma, Vasaie, Mijin, Oncica, Vlajic, Bruncevic si Roszel. Acestia, in orice etapa, daca le-ar cere-o antrenorul si conducerea clubului, pot imbraca tricoul Unirii Dej.

Iar prima ocazie ar fi pe data de 3 septembrie, cu ocazia partidei de pe stadionul "Ion Moina", din cadrul etapei a III-a a Diviziei B, Seria a III-a, dintre "U" si Unirea Dej.

La acea data, campionatul Diviziei A este intrerupt, pentru ca la Constanta Romania va juca, in preliminariile Campionatului Mondial 2006, cu selectionata Cehiei.

Lucian Danciu se asteapta la ce e mai rau

Presedintele Consiliului de Administratie al Club Fotbal Municipal "U" SA este constient ca echipei sale ii va fi foarte greu pe data de 3 septembrie, cu Unirea Dej.

Lucian Danciu anticipeaza ca Unirea Dej va alinia cel mai bun "11", adica pe cei mai valorosi componenti ai lotului largit, insa a declarat ca "daca suntem barbati, ii batem si mergem mai departe, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic". Danciu se asteapta la cele mai "negre" surprize din partea conducerii CFR Ecomax, care ar putea ordona ca Unirea Dej sa devina peste noapte CFR Ecomax.

Directorului executiv al Universitatii, Cristian Dulca, ii este indiferent ce gandesc conducatorii din Gruia. "Pe mine nu ma intereseaza ce echipa va alinia Unirea Dej, ma intereseaza doar «U» si nimic altceva. Nici Unirea Dej, nici CFR Ecomax, nici Sannicolau Mare. Vom juca doar la victorie, pentru ca asa este cel mai simplu si mai confortabil", a spus Dulca.

Tataran este sef, insa asteapta ordine

Antrenorul principal al Unirii Dej nu se gandeste, inca, la meciul de pe "Ion Moina", insa a admis ca s-ar putea ca Unirea Dej sa trimita in teren cea mai valoroasa garnitura posibila, aceasta, normal, si in functie de discutiile pe care le va avea cu Dorinel Munteanu. Deocamdata, spune Tataran, acest aspect nu s-a discutat.

"Este prea devreme sa stiu cu ce echipa voi intra pe teren contra Universitatii", a declarat Ioan Tataran. Totusi, staff-ul tehnic al Unirii Dej ar putea incepe meciul cu "U" in urmatoarea formula: Turcas (Stef) – Gosa, Milosevic, Toma (Goia), Vasaie – Oncica, Mijin, Chitescu, Tuturas – Bruncevic, Gorga.

Doua "dueluri" in patru zile

La sediul Federatiei Romane de Fotbal s-au tras la sorti partidele din "32-imile" Cupei Romaniei la Fotbal – Samsung, faza a V-a. Ca un facut, Unirea Dej si Universitatea Cluj se vor intalni pe 30 august, la Dej, cu patru zile inaintea duelului din campionat. In Cupa Romaniei, cei 12 jucatori de la CFR Ecomax cu dubla legitimare nu au drept de joc. Cealalta divizionara B clujeana, ISCT, va juca cu Unirea Ungheni.