Unul dintre puternicii oameni de afaceri din Pitesti si-a vazut visul cu ochii. Corin Boian, patronul firmei Vasicos Center, care face afaceri cu cherestea, a cumparat 10 hectare de teren care apartin domeniului Bratienilor de la vila Florica, Arges, pentru suma de 14,4 miliarde lei, echivalentul a 400.000 de euro.

Vinzatorul pamintului este Eleonora Bratianu, care a fost pusa in posesie cu suprafata de 100.000 de metri patrati de fostul primar al orasului Stefaneti, Dumitru Nistor. Terenul este situat atit in intravilan, cit si in extravilan si cuprinde 127 de loturi. Pe el se afla si constructii. Corin Boian si-a manifestat intentia de a construi pe terenul Bratienilor un cartier de vile.

Pentru acest lucru el trebuie sa obtina insa avizul Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice, deoarece terenul cumparat de el face parte din patrimoniul Complexului Florica, parte a patrimoniului national.

Ioana Bratianu, ultima descendenta in linie directa din familia Bratienilor si ruda cu Eleonora Bratianu, a declarat ca vinzarea terenului este ilegala: „Pe de o parte Eleonora sau Oala, cum ii spunem noi, nu avea voie sa vinda, deoarece nu avea dreptul sa primeasca de la primarie 10 hectare de teren, ea mostenind doar cu putin mai mult de 3% din domeniul Florica.

Apoi, fiind vorba de patrimoniul national, vinzarea terenului este ilegala. Voi contesta contractul de vinzare-cumparare pentru ca eu am drepturi rezervatare si voi ataca testamentul".