Intre 11 si 21 august, 114 tineri au reprezentat Dieceza romano-catolica de Satu Mare la intilnirea mondiala de tineret care anul acesta a avut loc la Köln, Germania. In primele 5 zile tinerii satmareni au fost gazduiti la familiile apartinatoare diferitelor parohii din intreaga tara - ca de exemplu Passau, Anröchte, Lauingen, Essen, Achen sau Ibbenbüren.

In urmatoarele cinci zile programele intilnirii s-au desfasurat in paralel in trei orase diferite din zona Ruhr: Köln, Bonn si Düsseldorf. In data de 16 la ora 17 au avut loc slujbe festive de deschidere in fiecare oras sus amintit. In ziua urmatoare, in orasul Bonn, PS episcopul Eugen Schönberger a tinut o reculegere spirituala pentru tinerii vorbitori de limba maghiara.

Discursul a fost urmat de o slujba religioasa celebrata de episcopul de Satu Mare cu participarea unui sobor de preoti din Ungaria.

In cele trei orase din Germania au fost organizate seri de rugaciune, adorari euharistice, pelerinaj la Catedrala de Köln, expozitii, concerte, precum si proiectii de filme. In data de 18 a sosit la Köln papa Benedict XVI. Ceremonia de primire a Sfintului Parinte a avut loc pe un vapor pe riul Raina si a fost urmarit de sute de mii de tineri pe ambele maluri ale riului.

In data de 20 august, 800.000 tineri au participat la vegherea cu Suveranul Pontif la Marienfeld, linga Köln. Aici tinerii au rostit rugaciuni in diferite limbi ale lumii.

In ziua urmatoare a avut loc inchiderea oficiala a intilnirii in cadrul unei slujbe festive celebrata de Sfintul Parinte. La aceasta liturghie au fost prezenti 800 de episcopi, 10.000 de preoti si peste un milion de tineri.