Un control al Curtii de Conturi Hunedoara la Primaria Lupeni s-a soldat cu dosar civil si unul penal pentru seful administratiei locale de aici, Cornel Resmerita (PSD). Primarul a fost acuzat de slaba colectare a taxelor si impozitelor la buget, precum si pentru faptul ca nu au fost demarcate procedurile de executare in cazul rau-platniclor.

Din cauza sumelor imense neincasate la buget, edilul a fost sanctionat cu o suma de 55 de milioane de lei, conform dosarului civil 40.701/ 2005. In plus, Cornel Resmerita s-a ales si cu un dosar penal pentru cabana pe care si-a construieste la Straja.

Echipa de control a stabilit ca edilul a depasit suprafata concesionata initial si ca a platit cu intarziere redeventa, fara sa-si aplice penalitati de intarziere, intocmindu-se dosarul penal 40.702/ 2005.

In schimb, primarul a negat acuzatiile si a afirmat ca, intr-o sedinta de partid cineva l-ar fi amenintat ca il va infunda. "Nu as putea sa spun ca este un control comandat politic, la cate controale am avut. Dar stiu ca intr-o sedinta de partid cineva ar fi afirmat ca pana la urma tot ma leaga", a mentionat Resmerita.

Totodata, edilul a completat ca a formulat obiectiuni la procesul-verbal prin care a fost amendat, adica l-a contestat, iar in ceea ce priveste cabana a adaugat ca va demonstra ca totul este legal si ca a platit legal pana la ultimul leu.

Nu este pentru prima data cand primarul municipiului Lupeni intra in atentia Curtii de Conturi. Astfel, in urma cu doi ani reprezentantii Primariei nu puteau sa justifice, cu acte, peste trei miliarde lei pe care sustineau ca le-au investit in reteaua de gaz metan.