Magistratii Curtii de Apel Timisoara au finalizat cercetarea judecatoreasca declansata impotriva unui subcomisar din cadrul IPJ, acuzat ca in timpul unui control la o firma privata a agresat-o pe patroana unitatii.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, la data de 24 februarie 2003 impotriva SC "Mopeka" SRL din localitate a fost depusa o plangere penala. Ca urmare, o echipa de politisti de la Sectia Economica, in frunte cu subcomisarul Vasile Lazar (45 ani), a descins la sediul societatii pentru un control.

Impreuna cu un coleg, politistul a efectuat o serie de verificari, iar la data de 10 iulie 2003 a fost declansat un control al actelor si bunurilor din incinta firmei. Administratorul "Mopeka", Iuliana M., nu se afla in acel moment la sediu, dar angajatii si-au anuntat sefa.

Femeia a sosit in cel mai scurt timp la sediul societatii si le-a solicitat politistilor sa ii prezinte autorizatia de perchezitie. Desi nu avea un astfel de act legal in baza caruia sa poata scotoci prin lucrurile si documentele firmei, subcomisarul Lazar si-a continuat treaba. Vazand ca nu are cu cine discuta, femeia a pus mana pe telefon si l-a sunat pe seful politistului aflat in control.

Dupa o scurta discutie, Lazar a fost chemat de superiorul sau inapoi la sediul Politiei pentru a clarifica situatia. Iritat probabil de turnura pe care au luat-o lucrurile, subcomisarul a avut un schimb de replici ceva mai aprinse cu patroana unitatii, moment in care, iesindu-si complet din fire, a impins-o pe aceasta. Femeia s-a dezechilibrat si a cazut peste un birou, lovindu-se destul de serios.

La aceasta scena a participat si un angajat al societatii, bolnav de inima, caruia Ð speriat de turnura violenta a situatiei Ð i s-a facut rau, mai sustin organele de urmarire penala. Intreaga poveste a ajuns la urechile conducerii IPJ Timis, dupa ce asociatii SC "Mopeka" au depus plangeri penale impotriva lui Vasile Lazar.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel au dispus trimiterea in judecata a subcomisarului pentru abuz in serviciu si purtare abuziva. Cu ocazia audierilor, politistul a negat acuzatiile aduse, iar magistratii Curtii de Apel au amanat pronuntarea sentintei cu o saptamana, verdictul urmand sa fie dat la 1 septembrie.