Presedintele clubului de fotbal divizionar ”A” – Jean Padureanu – cunoscut sub mai multe apelative printre care si ”Lordul” a jucat in deplasare saptamana trecuta, el relaxadu-se cateva zile in tara grecilor de la Proodeftiki.

Si cu cine credeti? Cu celebra interfata prietenoasa a grecilor – care a dat o raita nu demult prin Bistrita – Nykos.

Nu este exclus ca pe aceleasi plaje insorite din Grecia sa fi fost alaturi de Padureanu si boss-ul de la Proodeftiki, Spyros Koutlas, sau alte personaje prietenoase care vor sa construiasca in Romania drumuri de mantuiala pe zeci de milioane de euro.

Si cum in fotbal, de cele mai multe ori, unu si cu unu fac trei, parca se leaga ceva din prietenia pe care tatucul fotbalului bistritean a dezvoltat-o in ultimii ani cu grecii de la Proodeftiki.

Acum intelegem si noi de ce Lucian Sanmartean – cel mai scump produs al Gloriei Bistrita dupa Viorel Moldovan – a fost transferat fix in Grecia.

Cert este ca presedintele Padureanu a uitat de toate in Grecia si s-a relaxat la maxim, asa cum o face si primarul Moldovan ori de cate ori are ocazia. Dar, cu primarul e cu totul alta poveste ca doar el are acolo fiica si ginere si se cazeaza gratis.

Cel putin intersant este faptul ca in saptamana in care Padureanu se afla in Grecia, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a blocat contul clubului bistritean pentru datorii de peste 733 de milioane de lei vechi.

Din informatiile noastre, Gloria a trecut printr-o astfel de experienta cu putin timp in urma, dar a iesit basma curata printr-o miscare finuta ce-l are intr-un rol principal pe un functionar public.

Cert este ca acest club de fotbal, despre care primarul Vasile Moldovan spune ca ”este mandria orasului” (oare el o fi crezand ce scoate pe gura?) se afla in datorii pana in gat desi dupa poarta de la intrare se intorc banii – cum s-ar spune – cu lopata.

Este indeajuns sa ne amintim cum s-au vandut doua terenuri extrem de valoroase, unul langa Sala Polivalenta – pe care s-a construit de curand un supermarket si un altul la intersectia soselei de centura cu drumul ce duce spre Nasaud – unde se afla la aceasta ora o fabrica.

In plus, ar fi suficient sa ne amintim ce sume se varsa anual de la bugetul local in conturile de la Gloria Bistrita, ca doar este echipa orasului si trebuie ajutata.

Afacerile derulate sub cupola Gloriei Bistrita, cu sau fara stirea lui Jean Padureanu, nu sunt intodeaunua dintre cele mai ortodoxe, ca sa nu folosim un alt termen mai dureros.

Saptamana trecuta scriam despre o proaspata investitie derulata in ograda Gloriei Bistrita: trei terenuri de fotbal cu suprafete sintetice vor fi date in folosinta cat de curand.

Din cate am aflat, in spatele afacerii se afla acelasi ”Lord” care a dat spre folosinta suprafata de teren aferenta unui producator de alcool din Viisoara – Aurelian Babutan – care, culmea, detine si o echipa de fotbal (Viitorul Viisoara – n. red.).

Asta in conditiile in care la Gloria e saracie mare, iar clubul nu are de unde sa scoata bani pentru a investi in cele trei terenuri de fotbal. S-a gasit investitorul cu ceva bani - cu firma cu tot - si, cu putin ajutor din partea celor de la Proodeftiki, s-a pus pe roate afacerea.

Din aceasta asociere, numai Padureanu stie cati bani o sa scoata si, cel mai important, cum o sa-i imparta. Tinem aproape!