Organizatia din judetul Alba a Partidului Democrat se pregateste de alegeri interne. Conferinta judeteana in urma careia urmeaza sa fie aleasa noua conducerea a filialei se va desfasura la sfarsitul lunii septembrie.

Vicepresedintele PD Alba, subprefectul Clement Negrut, a declarat ca pana in 10 septembrie vor fi finalizate alegerile la nivelul organizatiilor locale, urmand ca scrutinul pentru alegerea membrilor Biroului Permanent Judetean sa aiba loc in 24 sau 25 septembrie. Conferinta judeteana va confirma, foarte probabil, actuala echipa de conducere.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, actualul presedinte al filialei si vicepresedinte la nivel national, are cele mai mari sanse pentru a fi reales, in conditiile in care a reusit sa suprime orice opozitie la nivelul organizatiei partidului.

Dupa plecarea din randul democratilor a fostului vicepresedinte Doru Cetean, care nu a mai fost sustinut pentru a ocupa o functie de conducere la nivelul Consiliului Judetean, PD Alba nu a mai fost "scena" unor scandaluri interne, astfel incat este de asteptat ca Hava sa-si impuna oamenii de incredere in toate functiile de conducere.

Oricum, la ora actuala in organizatie nu exista o persoana care sa submineze autoritatea actualului lider, desi, in ultima vreme, presedintele Consiliului Judetean, Ion Dumitrel, a inregistrat o ascensiune politica importanta.

De altfel, acesta din urma este cel care s-a ocupat de organizarea filialei in ultimii ani, el fiind considerat a avea un rol foarte important in aducerea unor oameni de succes in partid.

Dumitrel nu vrea insa, cel putin deocamdata, "scaunul" lui Mircea Hava, el vizand functia de presedinte executiv, in timp ce pentru postul de secretar general candideaza subprefectul Clement Negrut. Organizatia va avea 10 vicepresedinti si 14 secretari executivi.

Foarte probabil, in Biroul Permanent Judetean se vor regasi parlamentarii Alexandru Peres si Stefan Bardan, precum si cei mai multi dintre actualii vicepresedinti. Delegatii la Conferinta judeteana vor fi desemnati in urma alegerilor din organizatiile locale.

Avand in vedere pozitia care se afla PD Alba la nivel national, este de asteptat ca alegerile pentru Biroul Permanent National sa beneficieze de atentia celor mai importanti lideri ai partidului.

Filiala se afla in prezent intr-o pozitie politica nesperata inaintea alegerilor de anul trecut. Candidatii PD au surclasat, la numarul de voturi, pe cei ai colegilor de Alianta din PNL si au obtinut cele mai bune rezultate electorale dintre toate organizatiile judetene.