Licitatia pentru serviciile de salubritate din municipiul Bistrita a fost contestata in instanta, iar din aceasta cauza administratia locala nu poate semna contractul cu firma castigatoare.

Primarul orasului, Vasile Moldovan, a declarat ca doua societati comerciale, una din Cluj-Napoca si alta din Bistrita, au cerut ordonanta presedentiala pentru suspendarea semnarii contractului cu firma castigatoare, pe motiv ca aceasta nu a a castigat corect licitatia.

"Cele doua firme s-au adresat instantei imediat dupa incheierea licitatiei si declararea castigatorului, insa instanta a amanat solutionarea cererii pentru ziua de 8 septembrie. Nu mi s-a explicat de ce. Noi pregatim pana atunci contractul pentru a-l putea semna imediat fiindca nu exista motive sa ne temem ca licitatia ar putea fi anulata", a afirmat edilul.

Unul dintre contestatari este chiar societatea care, in ultimii 10 ani, s-a ocupat de salubrizarea orasului in cuantumul a circa 1 miliard de lei vechi lunar achitati de municipalitate.

Mai multe voci au criticat, insa, calitatea serviciilor prestate de aceasta firma, motiv pentru care Primaria a inasprit conditiile pentru adjudecarea licitatiei si a impus societatii castigatoare sa faca investitii care sa permita asigurarea unui grad mai mare de curatenie in municipiul resedinta de judet.