Saptamina aceasta guvernul incepe o evaluare a prefectilor, subprefectilor si secretarilor de stat. Saptamina viitoare, membrii Consiliului National al Coalitiei (CNC), se vor reuni intr-o sedinta extraordinara la care va participa si premierul Calin Popescu Tariceanu, in vederea inlocuirii persoanelor cu rezultate slabe.

Pina la sedinta de saptamina viitoare a CNC, fiecare partid al coalitiei isi va analiza proprii reprezentanti in posturile de secretari de stat, conducatori de agentii si prefecti. In paralel, fiecare ministru isi va evalua secretarii de stat din subordine.

Evaluarea ar putea fi finalizata saptamina viitoare

Pentru ca nu au nici un consilier municipal si judetean, nu au primit nici functiile negociate in institutiile descentralizate ale statului, un grup din organizatia PD Satu Mare revendica postul de subprefect, ocupat in prezent de reprezentantul UDMR Rudolf Riedl.

Ei isi motiveaza cererea prin faptul ca UDMR a ocupat deja foste multe functii la nivel judetean, cu mult mai mult decit ponderea comunitatii maghiare in judet.

Grupul de PD-isti intentioneaza sa prezinte mai multi candidati pentru acest post.