Puiu Hasotti: „Nu pot sa comentez afirmatii care tin de patologic”. Danut Culetu: „Afirmatiile Emiliei Ursein sunt o regretabila eroare”

Seria ilegalitatilor comise la Directia Judeteana pentru Tineret, fosta Agentie a Taberelor Scolare continua, dupa cum a atras atentia Emilia Ursein, ieri, 31 august a.c., in cadrul unei conferinte de presa.

Desi se pregatea deja pentru instalarea in functie, Emilia Ursein, fiinddeclarata admisa, si inca „cu a doua nota din concurs”, a fost „detronata” de Claudiu Daniel Teliceanu, care a obtinut o nota mai mare, in urma contestarii probei orale.

Se preconizeaza astfel o noua disputa in cadrul Aliantei „D.A.”, caci Emilia Ursein, membra PD, aduce acuzatii mai-marilor PNL, senatorul Puiu Hasotti si prefectul Danut Culetu, ba chiar si premierului Calin Popescu Tariceanu, ca ar fi facut presiuni pentru obtinerea postului pentru Claudiu Daniel Teliceanu, membru al Organizatiei de Tineret PNL.

Astazi ar fi trebuit sa fie o zi fericita pentru Emilia Valentina Ursein. Dupa aproape 30 de ani petrecuti la catedra, ca profesoara de limba romana, si numeroase activitati in sprijinul UNICEF si al strangerii relatiilor romano-sarbe, ar fi prins „ultimul tren”, adica postul de director al Directiei Judetene de Tineret Constanta.

Dar nu a fost sa fie, si nu pentru ca nu s-ar fi pregatit corespunzator, dupa cum a subliniat Emilia Ursein, ci pentru ca jocurile politice din umbra au avut grija ca desemnatul sa fie Claudiu Daniel Teliceanu. „Mi s-a spus initial ca este doar un concurs formal, pe care am sa-l promovez oricum, pentru ca sunt propusa de Alianta D.A.

Dar dupa ani de experienta, nu puteam sa merg nepregatita, asa ca am invatat temeinic si le-am dejucat planurile”, ne-a declarat Emilia Ursein.

Cat despre jocurile din umbra, aceasta a desemnat nominal persoanele care ar fi tras sforile, si anume prefectul Danut Culetu, senatorul PNL Puiu Hasotti si chiar premierul Calin Popescu Tariceanu, toti reprezentanti de seama ai Partidului National Liberal si cu totii direct interesati sa fie numit pe post Claudiu Daniel Teliceanu.

Potrivit Emiliei Ursein, prefectul ar fi declarat intr-un anume context ca are o „datorie morala” fata de Aneta Serban, contabil sef in cadrul Directiei de Tineret, si ca prin presiunile exercitate de acesta s-ar incerca musamalizarea neregulilor constatate (si prezentate amplu de „Replica”) privind trecerea celor doua tabere scolare „Schitu” si „Luminita” in administrare privata.

Ursein afirma ca Teliceanu a contestat ilegal proba de oral

Mai mult, Emilia Ursein a mentionat ca intre familia Serban si senatorul PNL Puiu Hasotti ar exista o „prietenie trainica, de o viata”, drept pentru care si acesta ar fi sarit in ajutorul Anetei Serban.

Astfel, desi a obtinut nota 6,6 initial, in urma contestarii probei de oral, Claudiu Daniel Teliceanu este, si potrivit ordinului de numire sosit la Prefectura Constanta, noul director al Directiei Judetene de Tineret.

„Acest lucru este contrar prevederilor legale si morale, deoarece proba orala nu poate fi contestata, aceasta desfasurandu-se in prezenta celor 7 membri ai comisiei, care si-au asumat prin semnatura responsabilitatea notelor acordate.

Comisia de analizare a contestatiilor nu putea mari nota la proba orala si pentru ca a avut o alta componenta decat comisia initiala de evaluare si nu putea sa-si exprime parerea in legatura cu raspunsurile orale ale candidatului”, a declarat Emilia Ursein.

Mentionam ca in urma contestatiei, Claudiu Daniel Teliceanu a obtinut 8,60 de la 4,30 la proba orala si 8,65 de la 4,85 la proiectul de management, devansand-o pe Emilia Ursein cu doar cateva sutimi. Acuzele aduse de Emilia Ursein reprezentantilor PNL ai orasului nostru au fost negate in totalitate de acestia.

Mai mult, senatorul PNL Puiu Hasotti ne-a declarat ca nu o cunoaste nici pe Emilia Ursein, nici pe Aneta Serban, si nu avea nici un motiv pentru a supune presiunilor comisia Autoritatii Nationale de Tineret in scopul obtinerii postului de director pentru Claudiu Daniel Teliceanu, de vreme ce nici pe acesta nu-l cunoaste. „Nu stiu cine este aceasta doamna, nici nu ma intereseaza.

Daca aceasta doamna isi imagineaza ca avem vreme de prostioare, nu pot sa comentez afirmatii care tin de patologic. Dar suntem intr-o tara libera si fiecare poate sa spuna ce vrea”, ne-a declarat Puiu Hasotti. Mai mult, acesta a subliniat ca apartenenta la Partidul Democrat a Emiliei Ursein nu are nici o importanta. „Nu-mi bat capul cu afirmatiile unei ilustre anonime.

Si daca este membra PD nu ma impresioneaza, poate sa fie si de la PNL, nu conteaza”, a mai declarat Puiu Hasotti.

Acuzat de asemenea de exercitarea unor presiuni, prefectul Danut Culetu a atras atentia asupra faptului ca astfel de presiuni asupra comisiei nu puteau fi facute, de vreme ce „a fost vorba de un concurs, si de rezolvarea unei contestatii mai apoi”, subliniind chiar ca afirmatiile Emiliei Ursein sunt „o regretabila eroare”.

Cat despre legaturile stranse de prietenie si de datoriile morale pe care le-ar avea pentru Aneta Serban, prefectul Danut Culetu a preferat sa se abtina de la comentarii.