Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, s-a declarat nemultumit de felul in care se face reconstructia caselor din satele timisene afectate de inundatii.

La doua luni de la data in care a inceput organizarea de santiere la prima etapa a reconstructiei, demnitarul a gasit in localitatile Sculea, Denta, Cruceni si Foeni o situatie care nu ii este pe plac defel. Din aceasta cauza, Borbely i-a criticat pe reprezentantii autoritatii locale, dar si pe cei ai firmelor care s-au angajat sa se ocupe de refacerea locuintelor.

Nemultumirile sale au fost exprimate succint la o adunare pe care a convocat-o la scoala din Foeni, loc unde au stat civilizat, in banci, primarii si viceprimarii din localitatile afectate si reprezentantii firmelor de constructie.

Alaturi de Borbely, la masa profesorului, au stat subprefectul Zoltan Marrosy si presedintele Consiliului Judetean, Constantin Ostaficiuc, pentru a auzi indeaproape ce note mici primesc la "extemporalul" reconstructiei. Si asta, pentru ca din cele 101 case care trebuiau sa fie gata chiar ieri, au fost receptionate doar jumatate.

Ministrul a adaugat ca Timisul a fost mai mult decat privilegiat in ceea ce priveste fondurile acordate de la stat. "Pentru reconstructie in Banat s-au alocat 20 de milioane de euro, adica 725 de miliarde lei", a mai afirmat Borbely.

Demnitarul a aratat cu degetul in special catre CJ si spre primarii care nu au respectat protocolul semnat cu ANL.