PPCD Arges ii cere prefectului Ion Cirstoiu sa faca publice suprafetele retrocedate, noii proprietari, precum si rezerva de terenuri a judetului.

PPCD Arges i-a trimis o scrisoare prefectului Ion Cirstoiu, in care ii cere sa dispuna afisarea suprafetelor constituite sau reconstituite, numele beneficiarilor, amplasamentul, planurile parcelare, precum si suprafata ramasa in rezerva Comisiilor locale de fond funciar din fiecare localitate a judetului.

Solicitarea este intemeiata pe art. 9 din Legea 247/2005, privind Reforma proprietatii si justitiei si constituie de fapt o obligatie a primarilor, iar neindeplinirea ei este sanctionata cu amenzi intre 50 miloane lei vechi si 100 milioane.

In opinia liderului PPCD Arges, Ilie Cristea, rezolvarea acestei chestiuni va duce la transparenta si deci, la eliminarea abuzurilor, trecute si prezente, privind alocarea terenurilor celor indreptatiti, intrucit va pune sub controlul societatii civile a activitatii Comisiilor locale de fond funciar.

Cetatenii ii vor cunoaste pe cei care si-au alocat terenuri fara sa fi avut dreptul, precum si gradul de rudenie al acestora cu membrii Comisiilor locale de fond funciar. Daca rezerva de terenuri nu este declarata corect, cei care ascund adevarul intra sub incidenta legii penale privind falsul in declaratii.