PSD are o reprezentare ciudata despre notiunile de sex si sexy. De exemplu, presedintele tineretului PSD Arges, Radu Vasilica, ne da de inteles ca pe el nu il apuca nabadaile cind vede o femeie pe care noi astia, nescoliti la scoala de vara a partidului, o consideram "buna".

Nu, pe el il apuca nabadaile cind desfasoara programe de asistenta sociala: locuinte pentru tineri, cornul si laptele, calculatoare pentru elevi si studenti, ajutoare pentru medicii care stau la taranoaia.

Aceasta uluitoare dezvaluire a facut-o prededintele OTPSD cind a prezentat un punct din programul scolii de vara de care pomeniram: Poate fi social-democratia sexy pentru tineri? Am aflat ca ideea cu social-democratia sexy au adus-o tinerii nostri din Portugalia, unde au vazut tricouri pe care scria Social-democracy means sexy.

E drept, ceea ce in Portugalia parea o afirmatie sigura (social-democratia inseamna sexy) a capatat o nuanta dubitativa in capatul astalalt al Europei, marcat cu un semn de intrebare.

Rugat sa explice totusi, pe intelesul nostru, al astora nescoliti la scoala de vara a partidului, cum vede el o femeie sexy, Vasilica a spus: E frumoasa si vulgara! Intelegem de aici ca sotia lui Vasilica nu e sexy, pentru ca frumoasa si eleganta blonda Irina nu ni s-a parut niciodata vulgara, ci doar sexy, dupa canoanele noastre, ale astora neacoliti la scoala de vara a partidului.

O alta tema PSD si media - o iubire imposibila va fi dezbatuta miine, sub gingasa moderare a deputatei de Arges Daciana Sirbu, care il va avea ca invitat pe Robert Turcescu. Nu stim la altii cum este, dar in Arges chestia e clara: PSD si media, o iubire implinita.

Cel putin asa sustine deputatul Constantin Tamaga, care, desi mai cu experienta in problema decit Vasilica, nu a stiut nici el sa explice cum e cu doctrina asta sexy.