Executantul uneia dintre cele mai importante investitii finantate din bani publici din Alba va fi penalizat de Consiliul Judetean pentru depasirea termenelor la care ar fi trebuit sa finalizeze lucrarile. Este vorba de firma "Construct Invest" din Alba Iulia care ar fi trebuit sa termine ieri lucrarile la podul de la Galtiu, distrus, anul trecut, din cauza calamitatilor naturale.

Potrivit directorului Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean, Dan Popescu, lucrarea costa peste 11 miliarde lei si este finalizata in proportie de numai 70 la suta. Penalizarile, al caror cuantum angajatii CJ nu l-au putut preciza, vor fi aplicate pentru restul de 30 la suta, reprezentand partea nefinalizata a lucrarii.

Acesta este cel de-al doilea termen pe care constructorul il primeste, fara a reusi sa finalizeze constructia podului. Cu toate acestea, firma ar putea avea o scuza, respectiv vremea instabila care nu a permis o continuitate a lucrarilor.

Este pentru prima data in judetul Alba cand constructorul angajat pentru o lucrare finantata din bani publici sa fie penalizat pentru nerespectarea termenelor din contract.

Directorul Dan Popescu a mentionat ca mai exista si alte lucrari in judet care nu au fost finalizate in termenele initiale, dar ca pentru acestea nu s-a luat deocamdata masura sanctionarii pentru ca unele dintre acestea nu au fost finantate la timp.

Firma "Construct Invest" s-a aflat la un moment dat "in carti" pentru preluarea SC "Drumuri si Poduri Locale" SA Alba (DPL), al carei unic actionar este Consiliul Judetean, adica exact institutia care acum doreste sanctionarea firmei pentru nerespectarea termenelor.

Presedintele institutiei, democratul Ion Dumitrel, s-a opus inca de la inceput vanzarii "DPL" impreuna cu consilierii judeteni ai PD, cu toate ca partenerii de guvernare ‹ liberalii - doreau exact contrariul: vanzarea rapida si la un pret considerat mult subevaluat.

"Construct Invest" este apropiata cercurilor de interese liberale din Alba.