Reprezentantii Primariei municipiului Sibiu sustin ca, pana la finalul lunii septembrie, circulatia auto ar putea fi reluata peste Podul Garii, una dintre investitiile incepute in anii trecuti si care a dat mari batai de cap edililor din cauza fondurilor insuficiente pentru finalizarea lucrarilor.

Chiar si acum, din partea Ministerului Lucrarilor Publice sunt asteptate sume de peste 1,2 milioane de euro (40 de miliarde lei vechi), alocatii financiare cu care Guvernul a ramas dator Primariei, dupa ce fostul ministru Miron Mitrea s-a angajat ca va da bani pentru finalizarea Podului Garii.

Investitia in acest obiectiv este importanta pentru comunitatea locala pentru ca lipsa unei asemenea cai de comunicatie "taie" o buna felie din orasul administrat de primarul Klaus Johannis, doua cartiere populate si de interes industrial.

"Termenul pentru finalizare este stabilit pentru data de 30 septembrie si nu se pune problema intreruperii lucrarilor pentru lipsa de finantare. Chiar daca banii de la Guvern vor veni mai tarziu, lucrarile speram sa fie gata pana la sfarsitul lunii septembrie, iar banii sa fie alocati in luna octombrie", a spus viceprimarul municipiului, Eugen Mitea.

Pentru a face rost de bani pentru incheierea lucrarilor, Primaria a hotarat sa vanda terenuri din patrimoniul municipal. Astfel, vor fi organizate trei licitatii in perioada viitoare. Mai precis, administratia locala intentioneaza sa vanda, pana la data de 12 septembrie, un spatiu comercial si doua terenuri pentru a mai scoate ceva lichiditati.