Doi cunoscuti avocati din municipiul Petrosani (judetul Hunedoara) s-au gandit sa-si ridice cate un impozant birou de avocatura, amandoua in aceeasi cladire, amplasata chiar langa Judecatorie.

Imobilul este situat aproape finalizat, numai ca, potrivit datelor oficiale ale Primariei, cei doi nu au respectat proiectul initial de constructie pentru care au primit si aviz, astfel ca au intrat intr-o oarecare masura in ilegalitate.

Avocatii sustin, insa, ca respecta toate prevederile legale, iar pentru extindere au facut demersurile necesare. Suparati, insa, ca presa se intereseaza despre soarta birourilor, cei doi s-au gandit ca n-ar fi rau daca ar trece la amenintari sau luari peste picior.

Cladirea in care vor functiona birourile lui Ioan Unguras si Constantin Graure, considerati cei mai buni avocati din zona, a primit avizul de constructie 145/ 27.07.2004, cu termen de executie 36 de luni.

Imobilul este aproape finalizat, numai ca nu s-a respectat proiectul initial, dupa cum recunosc chiar angajatii Serviciului Urbanism si Amenajare Teritoriala din cadrul Primariei, incalcandu-se, astfel, prevederile Legii 50/ 1991, republicata. Inspectorul care se ocupa de zona respectiva, Iudit Mortan, a spus ca proiectul a fost dat pentru parter, un etaj si mansarda, dar acesta a fost incalcat.

El a afirmat ca in realitate cladirea are doua etaje si mansarda: "Le-am cerut sa aduca planse modificate de la proiectant. Dupa modificarea de proiect urmeaza o noua autorizare", a adaugat Mortan.

Reprezentantii municipalitatii au recunoscut, insa, ca, desi incalcarea legii atrage dupa sine sanctiuni financiare, care pot ajunge pana la 100 de milioane de lei, nu se grabesc sa aplice amenzi pe motiv ca "nu suntem Gica-contra. I-am atentionat verbal".

In schimb, cei doi avocati pretind ca sunt in perfecta legalitate si ca au depus deja plansele modificatoare la Primarie. Constantin Graure si Ioan Unguras au declarat, ieri, ca dispozitia de santier se afla in dosarul inaintat la municipalitate, fiind chiar si avizata. Acestia nu s-au multumit, insa, doar sa se disculpe si au trecut la amenintari fatise cu judecata sau la luari peste picior.

"Nu va puneti intr-un razboi cu mine ca va tarasc prin judecata", a spus Graure. Unguras, mai abil din cate se pare, a anuntat, printre multe altele, ca despre el putem sa scriem "ca nu va dau in judecata". "Nu imi pierd vremea cu voi in instante deoarece stiu cum este, dar o sa va chem la inaugurare sa mirositi chiftelele", a adaugat acesta.