Liberalii s-au intalnit, in week-end, la Hotel International din Sinaia, pentru a pune la punct strategia de toamna a partidului. Acesta nu a fost, insa, singurul subiect de discutie.

Ba chiar, potrivit informatiilor noastre, hotararea liberalilor de a-l sustine pe Dan Radu Rusanu pentru presedintia Camerei Deputatilor, in eventualitatea debarcarii lui Adrian Nastase, a starnit la Sinaia o adevarata furtuna.

Aceasta pentru ca la intalnirea parlamentarilor liberali a participat si deputatul PNL Mona Musca, cea care, la fel ca si Rusanu, si-a exprimat dorinta de a prelua conducerea Camerei Deputatilor.

Numai ca socoteala Monei Musca nu prea mai coincide acum cu ce pregatesc liberalii, care, impulsionati de Calin Popescu Tariceanu, nu ii pot ierta fostului ministru al Cultelor indrazneala de a-i reprosa premierului ca nu s-a tinut de cuvant si a decis sa nu mai demisioneze.

Cu toate acestea, surse demne de incredere au declarat, pentru „Replica”, faptul ca Mona Musca nu a parut deloc impresionata de privirile strambe ale colegilor liberali.

Mai mult, se pare ca Mona Musca a sfidat parerea majoritara a celor prezenti, care il sustin pe Rusanu pentru Camera Deputatilor, informandu-si colegii ca exista o intelegere – mai mult sau mai putin recunoscuta acum de PNL – conform careia sefia respectivei Camere ii revine ei.

Intrucat spiritele s-au incins considerabil in cadrul intrunirii de la Sinaia, sursele noastre ne-au declarat ca Mona Musca si-a reluat, si cu aceasta ocazie, atacurile la adresa presedintelui PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu. Mona Musca a reprosat, in acelasi context, ca PNL nu o mai sustine si ca acum atentia binevoitoare a colegilor s-a indreptat spre Rusanu.

Mona Musca a dat de inteles ca stie si alte motive pentru aceasta „subita dragoste colegiala”, dar a concluzionat ca momentan se abtine sa comenteze mai mult, dar, in cazul in care liberalii nu isi mentin punctul de vedere initial, si anume sa o sustina pe ea pentru presedintia Camerei Deputatilor, va vorbi si mai multe.

Iar ca amenintare finala, Mona Musca le-a trantit colegilor ca ea poate, oricand, sa plece la colegii de Alianta, adica la PD.

Mona Musca, pusa pe scandal cu binecuvantare de la Cotroceni

Dupa cate se pare, deputatul PNL Mona Musca, dat fiind ca nu mai este in gratiile colegilor cu greutate din partid, si-a cautat si, de alfel, si-a si gasit, solutia de avarie: Partidul Democrat. Acesta este si motivul pentru care, dupa cate ne-au incredintat sursele noastre din interiorul PNL, Mona Musca s-a manifestat atat de virulent la intalnirea de la Sinaia.

Astfel, Mona Musca nu l-a iertat de aceasta data pe Calin Popescu Tariceanu, caruia i-a dat de inteles ca daca insista sa-si pedepseasca membrii de partid pentru ca au curajul sa ii spuna, prieteneste, in fata ce nu este bine, risca sa cada in patima PSD – aluzie la celebrul „ciocu’ mic”.

Asadar, dupa ce i-a aratat lui Tariceanu ca in loc sa ii aprecieze criticile constructive, acesta asmute liberalii sa o marginalizeze, si dupa ce a amenintat ca daca nu se respecta intelegerea mai veche a Aliantei de a i se da Camera Deputatilor pleaca la PD, mai trebuie mentionat un singur lucru: in spatele curajului Monei Musca de a-si infrunta din nou toti colegii la un loc, basca pe Calin

Popescu Tariceanu, se afla binecuvantarea pe care aceasta a primit-o de la Cotroceni. Cu alte cuvinte, Mona Musca a fost impulsionata, din cate se aude, chiar de catre Traian Basescu, cel care ar fi incredintat-o ca ii asigura spatele.