Veljko Tesovic (31 ani), este fiul unui bancher din Novi Sad, Republica Serbia si Muntenegru. In urma cu 2 saptamani, acesta a intrat fraudulos pe teritoriul Romaniei. Profitand de neatentia politistilor de frontiera, tanarul s-a ascuns intr-un lan de porumb, aflat la granita pe uscat dintre cele doua tari, in judetul Timis.

"Cand a vazut ca nimeni nu il urmareste, tanarul si-a continuat plimbarea, pe jos, pana in judetul Arad, unde a fost gasit de Politia Rutiera si trimis la Oficiul National pentru Refugiati, deoarece a declarat ca este cetatean turc de etnie curda si ca doreste statut de refugiat in Romania" declara Valeriu Pera, purtator de cuvant al Inspectoratului Politiei de Frontiera Mehedinti.

Ajuns la Bucuresti, Veljko Tesovic a facut o cerere pe numele de Sahib Mahomed, fiind apoi cazat in centrul pentru refugiati. Dupa 10 zile, in noaptea de 27 august 2005, acesta a disparut. A fost prins, doua zile mai tarziu, de politistii de frontiera din sectorul Drobeta Turnu Severin, chiar in zona Vamii de la Portile de Fier I.

Conform politistilor de frontiera mehedinteni, tanarul ar avea si probleme psihice. Luat la intrebari, acesta a inceput sa povesteasca peripetiile prin care a trecut inca de la intrarea pe teritoriul Romaniei, declarand, de aceasta data, si numele sau real.

"In urma unei anchete complexe, demarate de Politia de Frontiera, in colaborare cu Parchetul Mehedinti si autoritatile din Serbia si Muntenegru, tanarul a fost repatriat, dupa ce i s-a intocmit dosar penal pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat si fals in declaratii.De asemeni, Veljico Tesovic este obligat sa plateasca si o amenda administrativa in valoare de 7 600 000 lei vechi" declara Valeriu Pera, purtator de cuvant al Inspectoratului Politiei de Frontiera Mehedinti.