Consilierii Aliantei l-au determinat pe primarul, Mirel Pascu sa ceara prefectului dizolvarea Consiliul Local si sa se declanseze alegerile anticipate. Timp de trei luni, in Bocsa nu a mai fost adoptata nici o hotarare de Consiliu Local, din lipsa unei majoritati a consilierilor la sedintele ordinare si la cele extraordinare.

Primarul Pascu a spus ca in urmatoarele zile il va informa oficial pe prefectul de Caras, Gavril Soran, de neprezentarea la sedinte a majoritatii consilierilor (noua consilieri, reprezentanti ai PD si PNL), fapt ce va duce, in mod automat, la dizolvarea a Consiliului Local.

Conform legii, Guvernul Romaniei va stabili o data a alegerilor anticipate pentru un nou Consiliu Local. Pe timpul celor trei luni de inactivitate, nu s-au fost adoptate hotarari referitoare la reparatiile la unitatilor scolare sau transportul in comun.

De asemeni, nu s-a putut stabili cota de participare a Consiliului Local Bocsa la Programul ISPA ce are ca scop aductiunea de apa in Bocsa, cu toate ca alimentarea cu apa potabila este deficitara la nivel de oras.