Directia de Sanatate Publica a interzis si in acest an comercializarea pe piata a ciupercilor. Cei care doresc insa, isi pot procura ciupercile de la magazine, aceasta fiind garantia ca sunt verificate si comestibile, avand certificat fitosanitar de provenienta si calitate.

Conform datelor primite de la DSP, in judet sunt trei focare de intoxicatie cu ciuperci: la Ciclova, Bocsa si Caransebes.

La Sectia de Interne a Spitalului Judetean din Resita se afla internate la aceasta data aproape 40 de persoane intoxicate cu ciuperci. Din declaratiile bolnavilor, reiese faptul ca o parte au mancat cipercile culese personal, fie le-au cumparat, pe strada, de la vanzatorii ambulanti.

Cel mai grav caz s-a inregistrat in cazul unei familii din Ciclova, unde toti cei sapte copii se afla in spital. Unul dintre acestia, in varsta de 15 ani este internat, in coma, la sectia de reanimare si se zbate intre viata si moarte. Un caz deosebit este si cel al unei tinere de 17 ani, gravida in luna a cincea.

Conform medicilor, otrava din ciuperci poate afecta dezvoltarea normala a fatului.

Pentru ca unii dintre cei intoxicati apeleaza la diverse leacuri babesti, precum laptele, apa cu sare, sau alte lichide baute in cantitati mari, DSP Caras Severin atrage atentia atat celor care culeg ciuperci, dar si celor care le comercializeaza, ca viata oamenilor poate fi pusa in pericol, daca se consuma ciuperci fara certificat fitosanitar.