Prefectul de Alba, Cosmin Covaciu, vicepresedinte al Organizatiei judetene a PNL, a explicat duminica in cadrul sedintei Delegatiei Permanente a partidului, care este relatia sa cu reprezentantii PD. In ultima vreme, reprezentantul Guvernului in teritoriu a fost acuzat de mai multe ori de liderii democrati ca a determinat declansarea unor neintelegeri in interiorul Aliantei "D.A." Alba.

Covaciu a recunoscut existenta unor animozitati, dar a mentionat ca relatia, din punct de vedere al administratiei, este normala. "Nu ma iubesc cu cei de la PD. Nu vreau sa ma culc cu ei. Am o relatie normala de respect reciproc. Poate sunt unii cu gura mare, insa odata ce s-a stabilit un lucru asa a ramas.

Sigur ca mai exista animozitati, dar este o relatie normala din punct de vedere administrativ. Nu cred ca trebuie sa ne pupam mainile si sa facem "draga-draga" cu colegii din PD. Din punctul meu de vedere, lucrurile functioneaza destul de bine. PNL are o sansa mare in 2008.

Poate sa devina partidul cel mai important in judetul Alba", le-a spus, pe alocuri ironic, Covaciu liberalilor prezenti la sedinta.

Cu toate acestea, Covaciu si-a reprosat faptul ca nu a facut mai mult partid in perioada care a trecut de la numirea sa in functia de prefect. De altfel, liderii PNL si-au dat seama ca au disparut din viata social-politica a judetului si ca PD le-a luat-o inainte din acest punct de vedere.

Unul dintre membrii in comitetul teritorial de conducere al filialei liberalilor, Sorin Coseriu, a atras atentia asupra acestei situatii si a insistat asupra faptului ca electoratul PNL sa nu fie dezamagit. "Am sustinut si promovat o serie de persoane. Sa dovedim ca promovarea lor este benefica pentru partid. Fiecare membru si-a pus o mica speranta. Insist ca acesti oameni sa nu fie dezamagiti.

Daca nu ii vom baga in seama sa nu ne asteptam ca in 2008 sa ii avem langa noi. Cred ca este cazul sa reflectam mai mult pentru ca activitatea de pana acum este cam subtire. Exista o indisciplina la persoane pe care le-am sustinut pentru anumite functii. Oamenii nostri trebuie sa fie cat de cat multumiti ca fac parte din acest partid", a spus Coseriu.

Ulterior, presedintele organizatiei judetene a PNL, ministrul Teodor Atanasiu, le-a cerut liberalilor prezenta sa participe la deschiderea anului scolar in toate localitatile judetului, respectiv sa anunte toate evenimentele de pe plan local pentru a putea participa si o echipa de la nivel judetean.

Primarul din Rosia de Secas a plecat din PNL

PNL Alba nu se afla in cea mai fericita perioada a existentei sale, dupa venirea la guvernare. Scandalul generat de excluderea primarului orasului Zlatna, Silviu Ponoran, din partid a determinat si alte plecari din randul liberalilor. Astfel, primarul comunei Rosia de Secas, Gheorghe Wagner, a anuntat, ieri, ca demisioneaza din PNL.

Acesta a anticipat o astfel de decizie in cadrul sedintei delegatiei permanente, unde a spus ca in stitatia in care Ponoran va fi exclus, pleaca si el din partid. Gheorghe Wagner a ajuns primar fara a fi sustinut de un partid politic. Dupa alegerile locale s-a inscris in PNL, insa a mentionat ca este dezamagit de ceea ce a gasit in acest partid.