Locuitorii din zona Parcului Taranilor din municipiul Oradea protesteaza impotriva construirii unei bisericii pe singurul spatiu verde din zona. Conform unei hotarari a Consiliului Local, preotul Stefan Blaga a primit acordul de a ridica un lacas de cult in parcul respectiv.

Oamenii din zona sunt revoltati ca singurul spatiu verde din tot cartierul a fost dat pentru construirea bisericii si sunt hotarari sa apeleze la instanta pentru a rezolva problema. Intre timp, pentru a putea porni lucrarile de constructii, preotul a apelat la protectia politiei care a comasat mai multe forte in zona.

Scandalul a inceput la sfarsitul saptamanii trecute, cand Stefan Blaga a dorit sa inceapa lucrarile de ridicare a lacasul de cult. Atunci mai multe persoane care locuiesc in apropiere de Parcul Taranilor au iesit in strada pentru a protesta impotriva construirii bisericii. Oamenii sustin ca municipiul nu duce lipsa de biserici, ci de spatii verzi.

"Preotul a strans semnaturi de la persoane care nu stau aici. Pe lista exista semnaturi de la copii mici care nu stiu sa scrie si de la persoane care locuiesc in comuna Gepiu", a spus o alta femeie care locuieste in zona, Iuliana Lascu.

In schimb, preotul Stefan Blaga a afirmat ca a strans semnaturi pentru aprobarea constructiei de la doua case din apropierea parcului, in timp ce oamenii care s-au declarat impotriva construirii bisericii sunt in jur de 30.

Reprezentantii Primariei Oradea au mentionat ca zona respectiva este una comerciala si nu rezidentiala, prin urmare nu era nevoie de aprobarea locuitorilor. Oamenii sunt, insa, decisi sa-l dea in judecata pe parintele Stefan Blaga pentru a putea opri lucrarile.