Un fost subsecretar de stat din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, demis recent de ministrul Vasile Blaga, ii acuza pe primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, si pe presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, de incompatibilitate. El sustine ca cei doi ar beneficia de alte functii platite in afara de cele in care au fost alesi, contrar legii.

Bogdan Draghici, fost director-adjunct al Institutului National de Administratie (INA), cu rang de subsecretar de stat, a fost instalat in functie de catre reprezentantii Aliantei PNL-PD. In doar cateva luni, el a intrat in conflict cu colegii sai si a fost demis de ministrul Vasile Blaga.

In calitate de presedinte al unei organizatii neguvernamentale, Asociatia "Europa", Braghici a emis un comunicat de presa in care, printre altele, sustine ca primarul PD Emil Boc si presedintele PNL al CJ, Marius Nicoara, ar fi incompatibili inca de la preluarea mandatelor.

Si asta, pentru ca cei doi ar fi membri ai Consiliului de Coordonare al centrului regional de formare continua al Institutului National de Administratie, functie care ar fi platita, iar acest lucru ar contraveni legii, care prevede ca primarul si presedintele Consiliului Judetean pot primi doar indemnizatiile corespunzatoare functiilor in cauza.

Purtatorul de cuvant al CJ, Cornelia Trif, sustine, insa, ca Bogdan Draghici dezinformeaza opinia publica. Ea a afirmat ca Marius Nicoara nu primeste si nici nu a primit bani pentru activitatea desfasurata in cadrul conducerii centrului de formare continua.

Cornelia Trif a adaugat ca exista o serie de norme legale are stabilesc obligatia presedintelui CJ si a primarului sa faca parte din acest Consiliu de Coordonare pentru centrul de formare continua.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Primariei, Raimonda Boian, a declarat ca Emil Boc nu primeste nici el bani pentru activitatea in cadrul centrului. Ea a adaugat ca Bogdan Draghici a trimis o adresa secretarului municipiului, Mircea Jorj.

Raimonda Boian a mai afirmat ca exista o ordonanta de urgenta care prevede clar ca primarul face parte din Consiliul de Coordonare al centrului regional pentru formare continua.

Un alt clujean luat in vizor de Bogdan Draghici este secretarul de stat din cadrul MAI, Liviu Radu, care este responsabil pentru coordonarea reformelor din domeniul administratiei. Draghici ii reproseaza acestuia faptul ca ar fi acceptat sa fie consiliat de predecesorul sau in aceasta functie din perioada in care fostul presedinte executiv al PSD, Octav Cozmanca, era ministrul Administratiei.

Un alt repros ar fi faptul ca Radu si-ar fi delegat unul dintre consilieri sa semneze acte oficiale in numele sau.

Angajatii MAI sustin ca este o practica normala ca fostii demnitari sa fie consultati de succesorii lor in functie.