Accentuarea problemelor Aliantei la Constanta nu este chiar o noutate. Ca ele nu se vor rezolva prea curand este previzibil. Numai ca, pe langa deja obisnuitele atacuri dintre liderii PNL si PD Constanta, in interiorul Organizatiei Judetene a democratilor locali s-a declansat competitia pentru ocuparea functiilor de conducere.

Asa se face ca disputele devin din ce in ce mai interesante si scot la iveala conflicte tinute, pana acum, sub pres. Sau se nasc noi situatii conflictuale. De altfel, Partidul Democrat, cel putin la Constanta, a avut, dintotdeauna, o predilectie in acest sens, alegerile interne dand intotdeauna pe dinafara, cu rufe murdare cu tot.

De data recenta, presa centrala a facut referire la situatia tensionata din interiorul PD Constanta, la care au fost adaugate si relatiile cu PNL Constanta, mai precis au fost punctate neintelegerile pe marginea ocuparii posturilor de conducere ale unor institutii descentralizate.

In privinta problemelor din sanul Organizatiei Judetene a PD Constanta, potrivit presei centrale, democratul Zevri Senol ar fi declarat ca il nemultumeste faptul ca a candidat „de serviciu” pentru o anumita functie la nivelul unei descentralizate si ca toate nemultumirile adunate la un loc il determina sa il dea in judecata pe presedintele Organizatiei Judetene a PD Constanta, deputatul Stelian Dutu. Pe de alta parte, insa – surpriza! – deputatul PD Stelian Dutu a declarat, pentru „Replica”: „Doar ce m-a sunat Zevri. Nu este nimic adevarat. Totul este o facatura, si ca ar fi declarat Zevri ca ma da in judecata, si ca eu as invarti numirile in functii dupa bunul meu plac.

Este lucratura lui Mironescu la mijloc, dar o sa cada in propria groapa”. Cu alte cuvinte, daca pana mai deunazi deputatul Stelian Dutu si deputatul Laurentiu Mironescu apareau impreuna in conferinte de presa, asta si in virtutea faptului ca reprezinta interesele aceluiasi partid – Partidul Democrat – acum situatia este cu totul alta.

Pentru a intelege brusca schimbare de atitudine – sau care poate exista, dar nu a fost manifestata fatis pana acum – Stelian Dutu a continuat, afirmand, si vizavi de faptul ca multa lume il considera pe Laurentiu Mironescu un apropiat al presedintelui Traian Basescu, ca: „Il va intreba partidul de la Constanta de ce face ceea ce face. El da de inteles multe.

Si asta de cand i s-au urcat gargaunii la cap”. Stelian Dutu a mai adaugat ca Laurentiu Mironescu, pentru a-si duce la bun sfarsit „facatura”, „si-a angajat un sociolog de la Bucuresti, pentru facaturi, pentru campanie…”. Cu alte cuvinte, PD Constanta este, din nou, scena unor lupte interne.

Asadar, stabilit acest aspect, a ramas inca in puncte de suspensie relatia, pe plan local, dintre PD cu PNL.

Insa, potrivit lui Stelian Dutu, lucrurile, din acest punct de vedere, au mai fost domolite, in sensul ca la intrunirea Consiliului Judetean de Coordonare al Aliantei, de duminica, 4 septembrie a.c., a fost discutata problema controversatului concurs pentru sefia Directiei Judetene de Tineret. „Le-am explicat colegilor de Alianta de ce am reactionat cum am reactionat.

Si mi-au dat dreptate”, a declarat Stelian Dutu. Facem aici precizarea ca, in momentul in care sefia respectivei Directii a fost adjudecata de un liberal si nu de un democrat, Stelian Dutu si-a numit anumiti colegi de Alianta „mincinosi”.

„La momentul discutiilor pe marginea respectivei Directii am luat masa, in una din zile, cu prefectul Danut Culetu, care m-a dezinformat. Mi-a spus ca este vorba despre doua functii de conducere, iar eu am convenit sa fie impartite intre PD si PNL. Dar nu a fost asa. In orice caz, duminica le-am atras atentia celor de la PNL sa nu ma mai dezinformeze”, a adaugat Dutu.

Tot presedintele PD Constanta a mai declarat ca, in privinta sefiei Directiei Judetene pentru Tineret, faptul este consumat, un liberal a obtinut postul in cauza, dar ca democrata Emilia Ursein (propunerea PD pentru Directie) va apela la instanta.

Mironescu, disperat de opacitatea luarii deciziilor in PD Constanta

Lamuriti ca incurcate si deloc linistite sunt apele prin Partidul Democrat de la Constanta, deputatul Laurentiu Mironescu a tinut, pe de alta parte, sa ne incredinteze ca este mirat de noua atitudine a deputatului Stelian Dutu. „Imi pare rau ca se exprima asa. Pana in momentul de fata relatiile dintre mine si el au fost normale.

Nu sunt placut impresionat in conditiile date, dar asta este situatia. In orice caz, eu nu ma ocup de facaturi. Nu am nici un motiv”, a declarat Mironescu. Acesta a gasit totusi explicatia: „Stiti, in PD s-a declansat procesul de alegeri interne, care a inceput pe 9 august si se va termina pe 25 octombrie sau noiembrie, nu este o data fixa…”.

Rezervat in a face declaratii vizavi de aprecierile colegului sau de partid – si totodata sef pe linie de organizatie judeteana – Mironescu a precizat doar ca: „Nimeni nu este indispensabil”.

Si ca sa puna cireasa pe tortul discordiei din interiorul PD Constanta, deputatul Mironescu a marturisit: „La alegerile interne voi candida si eu, pentru sefia Organizatiei Judetene a PD Constanta. Dar, in nici un caz asta nu ma va determina sa ma exprim asa cum o face Stelian Dutu”.

In ceea ce priveste relatia PD cu PNL in plan local, Laurentiu Mironescu a fost mult mai transant: „Relatia cu partenerii de coalitie, respectiv cu cei de Alianta a fost monopolizata de Stelian Dutu”.

Exprimandu-si dezacordul cu aceasta modalitate de lucru, Laurentiu Mironescu a adaugat ca la alegeri va fi contracandidatul care se reprezinta pe el insusi, dar si pe altii, iar ceea ce il uneste cu cei care il sprijina o reprezinta dorinta de transparenta in partid in privinta deciziilor.

„Pe mine ma dispera opacitatea asta in luarea unor decizii… dar acesta este doar unul dintre punctele proiectului pe care il voi prezenta membrilor PD Constanta la alegeri”, a afirmat Mironescu.