PSD, prin vocea presedintelui filialei municipale din Cluj-Napoca, Remus Lapusan a anuntat o actiune ofensiva impotriva primarului Emil Boc. Consilierii locali social-democrati din Cluj vor sa initieze o hotarare de Consiliu Local, prin care Boc sa fie penalizat din indemnizatia de primar in functie de zilele pe care le petrece in afara orasului.

Ideea a fost alimentata de vizitele dese pe care edilul Clujului le face la Bucuresti de cand a castigat si presedintia Partidului Democrat. La toate aceste acuze, Boc a preferat sa nu reactioneze si sa spuna doar ca isi va lua concediu neplatit pentru zilele in care pleaca din Cluj.

In spatele initiativei social-democrate se ascunde, in fapt, intentia liderului PSD Cluj-Napoca, Remus Lapusan de a candida la urmatoarele alegeri locale pentru Primaria Clujului.

Astfel, potrivit informatiilor noastre, ofensiva lui Lapusan face parte din strategia pe termen lung elaborata in culisele PSD in vederea transformarii lui Lapusan intr-un contracandidat viabil in 2008 al primarului in exercitiu, Emil Boc.

Totodata, asa cum se stie, consilierul local Remus Lapusan, aflat la al doilea sau mandat in forul deliberativ local, sufera de o vizibila lipsa de capital de imagine.

In ceea ce priveste initiativa PSD de a-i "retusa" lui Boc salariul, ar fi de precizat faptul ca, in prezent, Boc primeste de la Primarie o indemnizatie de 33,7 milioane de lei lunar.

Pe baza monitorizailor pe care partidul sau le-a facut, Remus Lapusan a declarat cu cateva zile in urma ca primarul Clujului petrece aproximativ 30% din timpul de lucru in afara orasului. In consecinta, la sfarsitul unei luni, edilul ar trebui sa primeasca doar 70% din salariu. Nu acelasi lucru il sustine cel care este vizat de atacul PSD-ului.

Purtatorul de cuvand din Primarie, Raimonda Boian ne-a declarat ca seful sau nu pleaca din Cluj mai mult de o zi pe saptamana. "Emil Boc pleaca din Cluj cel mult odata de saptamana si atunci daca este nevoie. Niciodata nu a lipsit mai mult", a sustinut Boian. De cele mai multe ori Boc se deplaseaza la Bucuresti pentru intalnirile coalitie de guvernare.

PSD spune ca astfel Boc se intereseaza mai mult de problemele politice pe care le are in partid, in timp ce Boc spune ca si Clujul are de castigat pe urma acestor deplasari.

"Fiind liderul unui partid de guvernare si primar al Clujului, la intalnirile de coalitie aduce pe tapet si problemele pe care le are acest oras", a mai spus seful serviciului mass-media din Primarie, Raimonda Boian.

Cu toate acestea, nu doar principalul partid de opozitie a observat acest lucru. Si intre locuitorii Clujului a inceput sa se iveasca un oarecare scepticism legat de plecarile lui Boc si de faptul ca mai tot timpul il vad la televizor.

Probemele de imagine si de perceptie pe care la are primarul din Cluj au fost foarte bine speculate de PSD prin aceasta iesire la rampa dupa o vara linistita si fara prea multa activitate. Remus Lapusan a iesit in fata presei cu acest proiect, insa, fara a fi documentat cum se cuvine.

De fapt, ar fi de spus ca intentia social-democratilor de "a-l lucra" pe Lapusan inca de pe acum in perspectiva alegerilor locale din 2008 este una inteligenta.

Pe de alta parte, s-ar cuveni sa precizam faptul ca aceasta strategie de a-l scoate la rampa pe liderul social-democrat cu fiecare ocazie este in parte furata tocmai de la Boc, care, de pe banca parlamentarului s-a facut cunoscut tocmai prin captarea atentiei opiniei publice, dar si prin diveristatea "agendei politice".

Remus Lapusan ar putea deveni in 2008 un candidat bun insa nu un contracandidat pe masura pentru Emil Boc, cu conditia ca "fabrica de imagine" a PSD Cluj sa lucreze la foc continuu.

Cu toate acestea, e de asteptat ca PSD Cluj sa repete strategia din din 2004 cand fostul prefect Vasile Soporan pregatit si inscris in cele din urma in cursa pentru Primaria Cluj s-a dovedit un "iepure" pentru candidatul final Ioan Rus. La fel, Remus Lapusan ar putea fi un iepure pentru un candidat viabil cu care social-democratii sa iasa pe taraba electorala in 2008.