Comisia Centrala de Arbitri de Fotbal, a carei presedinte este Ion Craciunescu, a anuntat marti, la ultima sedinta, intrarea a doi arbitri pe lista FIFA, prin excluderea de pe aceasta a lui Ionica Serea si Ispas Cojocaru. Inlocuitorii celor doi sunt Sebastian Coltescu, la "centru", si asistentul de margine clujean Miklos Nagy.

In sezonul trecut al Diviziei A, Nagy a oficiat la margine in toate cele 30 de etape, neprimind din partea lui Craciunescu nici o sanctiune.

Din punct de vedere al arbitrajului in fotbal, Clujul inca mai traieste. Pana marti dimineata, singurul arbitru clujean inscris pe lista FIFA era Marian Salomir, insa, dupa sedinta prezidata de Ion Craciunescu, lui i s-a alaturat si asistentul de margine Miklos Nagy.

In varsta de 34 de ani, Nagy a fost promovat in lotul national in anul 2002, dupa doua sezoane si jumatate petrecute la nivelul partidelor de Divizia C si "judet". El a parcurs toate etapele in arbitraj si, din toamna lui 2002, a inceput sa arbitreze partidele din esalonul secund, in special pe cele din seriile I si II.

Remarcat de observatori, Miklos a primit "unda verde" pentru a oficia, la margine, partidele din cadrul Diviziei A. In campionatul trecut, clujeanul nu a ratat nici un meci din primul esalon, fiind delegat etapa de etapa, fapt aproape fara precedent.

El nu a primit din partea lui Craciunescu si a celorlalti membri ai Comisiei Centrale a Arbitrilor nici o etapa de suspendare sau de retinere de la delegari. Pentru evolutia din sezonul 2004-2005, Miklos Nagy a primit permisiunea de a arbitra doua partide din cadrul Cupei UEFA.

A fost asistent de margine la jocurile Bikirkara Valetta - Partizan Tirana, arbitrata la "centru" de Marian Salomir, si la Alemania Achen - Zenit Sankt Petersburg, cu Sorin Coprodean si Marcel Savaniu.

Schimb de experienta in Norvegia

In urma cu o saptamana, alaturi de Cristian Balaj si Zoltan Szekely, "Miki" Nagy a fost delegat la partida amicala a selectionatelor de tineret ale Frantei si Macedoniei."A fost meciul care a cantarit enorm in trecerea mea pe lista FIFA, un fel de test final", a declarat Miklos Nagy.

Arbitrul clujean a participat, in aceasta vara, si la un schimb de experienta in Norvegia. Obsesia numarul unu a asistentului de margine clujean este ca, dupa fiecare meci, sa vizioneze inregistrarea video si sa-si verifice deciziile luate. Apoi, se sfatuieste cu Dan Dragos Craciun, Mircea Salomir si cu actualul sau coleg Sorin Corpodean, pe care ii considera mentorii sai.