La granita dintre cele doua judete, pe terenul ce apartine administrativ de comuna Belin, adica de judetul nostru, s-au tot mutat, de-a lungul anilor, mai multe familii de rromi din comuna Maierus. Din 1989 incoace, aici si-au gasit salas 400 - 500 de tigani, care si-au construit pana la 120 de case. Primaria din Belin le-a tot daramat intr-o vreme, dar tiganii nu deznadajduiau si continuau sa-si ridice maghernitele pe terenul comunei.

Cu timpul, tiganii au inceput sa cumpere de la satenii din Belin terenurile ocupate abuziv. Acestia din urma au preferat sa-si dea pamanturile, 60 de hectare de teren arabil, pe preturi foarte mici, deoarece oricum nu puteau sa cultive nimic pe ele, pentru ca la recolta li se fura totul.

Intrucat terenul nici nu este in intravilan, primarul din Belin a refuzat de fiecare data sa dea autorizatie de constructie tiganilor care s-au asezat in aceasta zona a comunei. In schimb, noii locatari s-au descurcat si si-au tras curent din judetul Brasov.

Interesant este ca toti cei aproape 500 de tigani din comuna Belin au buletinul la aceeasi adresa - Maierus nr. 401. Dupa ce au vazut la fata locului ce se intampla, autoritatile din cele doua judete au convenit ca in consiliile locale ale comunelor Belin si Maierus sa se adopte hotarari prin care sa se faca transferul de terenuri de la comuna covasneana la cea vecina.

Dupa emiterea acestor hotarari, cele doua prefecturi urmeaza sa intocmeasca un proiect de hotarare de guvern.Daca va fi aprobat de executiv, granita intre Covasna si Brasov va fi modificata. Initial se dorea ca intre cele doua judete sa se faca un schimb de terenuri, insa Brasovul nu mai are suprafete disponibile. Deoarece trocul a picat, judetul nostru ar putea ramane cu 60 de hectare mai mic.