In urma cu o saptamina am relatat cazul negrestencei Florica Nicoleta Codreanu, in baza declaratiei sotului dinsei, in care cei doi soti il acuzau pe executorul judecatoresc, Benone Mihalcea, de executare abuziva, comportament stalinist si incalcarea legii.

In final, Vasile Codreanu spunea in declaratia sa ca l-a actionat in instanta pe executor dar si ca, a depus toate actele pentru suspendarea temporara a executarii in cazul pe care sotia sa il are pe rol.

Vasile Codreanu ne-a contactat din nou si ne-a prezentat copii ale unor acte conform carora, desi executarea este suspendata, Benone Mihalcea o continua.

Judecatoria Negresti suspenda executarea

Sotul "victimei" executorului, Vasile Codreanu ne-a prezentat o copie de pe Incheierea nr. 103/CC/ 1 septembrie 2005, incheiere a Judecatoriei Negresti-Oas emisa la cererea sotiei lui de a se suspenda executarea silita.

Iata ce hotaraste Instanta in respectiva incheiere: "Admite cererea formulata de petenta debitoare Codreanu Nicoleta Florica, dom. in Negresti-Oas str. Oasului nr. 59/A jud. Satu Mare in contradictoriu cu intimatul creditor (...) Suspenda provizoriu executarea silita ce face obiectul dosarului nr. 147/2005 al executorului judecatoresc Mihalcea Benone pina la solutionarea cererii de suspendare din cadrul contestatiei la executare ce face obiectul dosarului nr. 1335/2005 al Judecatoriei Negresti Oas. Irevocabila. Data in Camera de Consiliu si citita in sedinta publica, azi 01.09.2005".

De altfel, Judecatoria Negresti Oas a si fixat data judecarii cererii de suspendare a executarii pentru 13 august, trimitindu-i in acest sens o citatie Floricai Nicoleta Codreanu.

Executorul o anunta pe Florica Nicoleta Codreanu ca vine sa-i ia casa

La 5 zile dupa ce primeste incheierea prin care se decide hotarirea de suspendare a executarii, Benone Mihalcea ii trimite Floricai Nicoleta Codreanu o Somatie imobiliara in care o ameninta ca ori plateste suma care in fapt se afla inca in litigiu, ori ii ia casa.

In Somatie, executorul scrie "Va atentionam ca in caz contrar (in care nu plateste-nota red.) imobilul proprietatea dvs. situat in Negresti Oas str. Oasului nr. 59/B jud. Satu Mare va fi vindut de noi, la licitatie publica (...)".

In incheierea discutiei noastre, Vasile Codreanu ne spune: "Casa nu figureaza inca in CF nici pe numele meu nici pe al sotiei. Deci, dupa cum am aflat de la avocati, ea nu poate face obiectul executarii silite. Apoi, casa valoreaza mai multe miliarde de lei si nu o sa las sa-mi fie luata pentru 400 milioane lei de care este vorba in cauza dintre sotia mea si cetateanul din Bacau.

Daca, dupa epuizarea tuturor demersurilor legale de recurs, ultima sentinta definitiva va spune ca trebuie sa platesc, voi plati banii celui cu care ne judecam. Pina atunci insa, voi continua sa ma judec pentru ca eu consider ca am dreptate.

De asemenea, nu inteleg cum poate Mihalcea Benone sa nesocoteasca o sentinta de suspendare a executarii silite a judecatoriei, sa faca ceea ce a facut, fara ca Parchetul sau Tribunalul, nu stiu cine trebuie s-o faca, sa intervina? Sint hotarit sa ma pling de faptele executorului la toate forurile, de la ministrul Justitiei, Monica Macovei, si pina la Curtea de la Strassbourg, daca va fi cazul".