Ionut Iftimoaie vs. Alexandr Ustinov este un meci pe care nici un impatimit al sporturilor de contact nu ar avea voie sa-l rateze. Confruntarea va avea loc sambata, 16 septembrie, in Sala Sporturilor "Horia Demian", cand se va desfasura gala Local Kombat, intitulata sugestiv "Liga Campionilor".

Show-ul, organizat de Petru Calian (presedintele PRM Cluj) si Mihai Szeplekan va fi cel mai puternic de pana acum, daca aruncam o privire asupra numelor angrenate in joc.

Biletele pentru gala s-au pus deja in vanzare la ghiseele Salii Sporturilor "Horia Demian", preturile osciland intre 30 de lei la tribune si 100 de lei, langa ring. Conform spuselor organizatorilor, pana in prezent s-au vandut aproape 2.000 de bilete, foarte multe fiind acontate de oameni din afara Clujului, care si-au facut rezervari din timp.

Nebunia va incepe inca de miercuri, cand vor sosi la Cluj primii sportivi, urmand ca numele grele, precum Ionut Iftimoaie, Daniel Ghita, Alexandr Ustinov sau Brecht Wallis sa ajunga pe malul Somesului in cursul zilei de joi.

In aceeasi zi va avea loc, la hotelul "Premier", cantarul oficial al competitiei, iar seara, de la ora 21.00, in fata hotelului "Napoca" se va organiza un show in cadrul caruia vor fi prezentati toti sportivii. "Va fi ceva special. Un show cu lumini si muzica cum nu s-a mai vazut in oras.

Luptatorii vor fi prezentati cu mult fast, iar spectatorii vor avea ocazia sa-i vada indeaproape si sa se pozeze cu ei. Ne asteptam la o audienta foarte mare, inca de joi", ne-a declarat Szeplekan. Petru Calian a declarat ca, prin aceste competitii, nu urmareste un castig financiar, ci s-a implicat numai din pasiunea sa pentru sport.

"Am dorit sa transform violentele din viata de zi cu zi intr-un cadru sportiv. Nu ma intereseaza banii, la ultima gala, cea din februarie, castigurile fiind infime. Sunt convins ca va fi un show de zile mari, iar lumea va pleca satisfacuta de la Sala", ne-a declarat Calian.

Gigi Becali vine in Sala Sporturilor

Printre cei care si-au anuntat prezenta in Sala Sporturilor "Horia Demian" se numara si Gigi Becali, patronul Stelei, un mare fan al acestor competitii. La competitie vor mai fi prezenti si Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean, precum si Anton Dobos, impreuna cu Emil Rosianu, presedintele lui Poli Timisoara.

Cel mai tare meci al galei se anunta cel dintre Alexander Ustinov si Ionut Iftimoaie. Luptatorul din Belarus este castigator al Galei "Oktagon" din Milano, precum si al turneului K1 din Spania. O alta confruntare, cel putin la fel de interesanta, va fi cea dintre Daniel Ghita si invingatorul lui Remmy Boniasky din 2004, de la Tokio, Brecht Wallis.

Conform spuselor organizatorilor, in deschiderea competitiei sunt sanse sa lupte si un clujean, Lucian Bot, fost campion national la box. Accesul spectatorilor in Sala va fi permis incepand cu orele 20, urmand ca luptele sa inceapa trei ore mai tarziu. Gala Local Kombat, "Liga Campionilor" va fi transmisa in direct pe ProTV.