Locuitorii strazii Sirul Mare din Botiz ne-au contactat pentru a-si spune necazurile in legatura cu o stare de fapt care le afecteaza viata de o saptamina. Mai precis de cind, din cauza unor reparatii la Satu Mare, traficul greu spre Vama Petea a fost dirijat pe strada lor.

Pentru detalii ne-am deplasat simbata la fata locului, unde intr-adevar totul este acoperit de praf de un centimetru rezultat de pe urma circulatiei camioanelor mari pe aceasta strada.

Casele noastre crapa din cauza traficului greu - spun locuitorii de pe Sirul Mare din Botiz

Un grup de sateni din Botiz locuitori ai strazii Sirul Mare: "De o saptamina au deviat traficul greu spre Vama Petea pe strada noastra. Zilnic cel putin 300 de TIR-uri grele ne tranziteaza strada, care nu este pregatita pentru a suporta un asemenea trafic. Este un drum simplu de tara, care nu rezista la asemenea tonaje. Nici nu ne-au cerut parerea, numai au deviat circulatia.

E adevarat ca se vorbea de mult de devierea traseului, dar s-a spus ca intii drumul va fi pregatit pentru un asemenea trafic, adica va fi asfaltat. Nu s-a facut insa nimic, iar norii de praf, care se ridica dupa masini, au facut ca zona sa arate exact cum arata strazile din orasele unde exista fabrici de ciment. Nu e numai necazul cu praful.

Pe strada avem case mai vechi care au inceput sa crape, dar nu vor rezista nici casele noi, pentru ca acest trafic este infernal si are loc nu numai ziua, dar si noaptea. Daca unii soferi mai reduc viteza, sa vedeti cum circula cei de pe TIR-urile poloneze! Parca sint la raliu. Celor de la primarie le-am cerut in vara autorizatii pentru demolarea unei case mai vechi.

Nu ne-au dat spunind ca asa ceva nu putem face pina se deviaza traficul greu. Casele se vor demola insa singure, dupa aceste trepidatii provocate de masini. Din cauza prafului care acopera pina si legumele si pomii, nu putem deschide pentru aerisire nici macar ferestrele caselor noastre" - ne-au relatat satenii.

Daca nu vom fi intelesi, ne vom face singuri dreptate - spun satenii

Am vrut sa aflam care sint demersurile pe care acesti oameni vor sa le intreprinda in continuare: "Vom incepe cu frumosul si vom stringe semnaturi de la toti locuitorii strazii, apoi impreuna cu protestul nostru le vom depune la sediul Primariei Botiz. Daca nu vom fi intelesi vom gasi alte modalitati prin care vom incerca sa oprim traficul pe strada noastra.

Nu va fi cel mai frumos gest, dar daca nu vom fi ajutati nu vom avea alta solutie. Daca ar fi fost pregatit drumul inainte pentru un asemenea trafic nu am fi spus poate nimic. Dar asa sintem bataia de joc a autoritatilor care au luat masura devierii" - ne-au declarat oamenii cu care am discutat.