Discutiile privitoare la modificarea legii 215 au dat nastere unor noi dispute in Alianta D.A. (PNL - PD) atat la nivel central cat si in plan local.

Daca in Bucuresti batalia se da pentru fotoliile lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu (presedintii celor doua camere ale Parlamentului), in Bistrita-Nasaud pare sa fie tot mai aproape inlaturarea lui Gheorghe Marinescu din fruntea Consiliului Judetean.

In cazul in care legea sus-amintita va suferi modificarile propuse, presedintii consiliilor judetene vor putea fi schimbati din functii prin votul a jumatate plus unu dintre alesi. In vechea formula a legii, Marinescu ar fi putut fi trimis la plimbare doar daca doua treimi dintre consilieri ar fi votat asta si el ar fi savarsit abuzuri in functie.

Dovedite! Pentru fotoliul de presedinte al CJ se va isca din nou o lupta surda intre Ioan Oltean – liderul local al PD – si Sabin Iliesi – presedintele judetean al PNL. Chiar daca nu au declarat public nimic pana in prezent, cei doi se gandesc deja la inlocuitorul lui Marinescu.

Pentru liberalul Iliesi, lucrurile sunt destul de simple: el ravneste functia respectiva cam de mult timp pentru ca cineva din partid sa vina sa ii strice planurile. Daca vine insa vorba despre Ioan Oltean, acesta are in vedere mai multe nume, dar – din informatiile noastre – el rosteste cu placere doar unul dintre ele.

Cei doi co-presedinti ai Aliantei s-ar lua la bataie pentru sefia Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud. Poate chiar o sa avem parte de un astfel de spectacol, cine stie?

Galceava va porni cu siguranta de la protocolul semnat la nivel local in Alianta, potrivit caruia postul de presedinte al Consi-liului Judetean revine forma-tiunii care are cei mai multi consilieri: PD a adunat 7, iar PNL 6.

Pe de alta parte, libe-ralii pot emite pretentii pentru ca ei n-au primit cine stie ce functii la marea imparteala a institutiilor descentralizate. In urma cu doua saptamani, deputatul Ioan Oltean declara ca legea 215 are sanse foarte mari sa fie modificata, dar ca se va gandi la inlocuitorul lui Mari-nescu abia dupa ce modificarile vor trece prin Parla-ment.

Chiar daca, oficial, Oltean nu a lasat sa transpire nici un nume, planurile sale sunt puse la punct pana la ultimul amanunt. La fel cum a sustinut o tanara jurista pentru sefia Casei de Pensii, Oltean tine mortis ca fotoliul tocit de Marinescu sa fie ocupat de o doamna consilier care se afla in gratiile sale cam de multisor.

Sa fi avand el un fix cu promovarea asta a doamnelor in politica sau avem de-a face cu o slabiciune a deputa-tului Oltean pentru sexul frumos?

Oltean intretine un consilier judetean la... fara frecventa

Consilierul judetean Doina Filipoiu a fost sutinuta de catre PD pentru ocuparea postului de director al Directiei Licente si Autorizari din ca-drul Autoritatii Rutiere Roma-ne de acelasi om care l-a propulsat si pe ex-directorul Electrica, Ioan Andreica, in functia de secretar de stat.

Este vorba bineinteles de de-putatul PD – Ioan Oltean, ce are grija atunci cand detine fraiele puterii sa isi plaseze protejatii in posturi cheie. Partea interesanta este ca, desi a plecat la Bucuresti de cateva luni bune, Doina Filipoiu nu a renuntat la functia de consilier judetean pe care a obtinut-o in urma alegerilor locale de anul trecut.

Sa fi ales ea intamplator aceasta varianta de-a se scalda in doua puturi? Sau stia din momentul in care a primit postul in ARR ce va urma si a luat decizia impreuna cu seful ei pe linie de partid...?!? Doina Filipoiu, despre care se stie ca este unul dintre membri PD foarte apropiati de vice-presedintele national al PD – deputatul Oltean – are o pozitie cheie, in conditiile in care se discuta tot mai des despre debarcarea lui Gheor-ghe Marinescu din fruntea Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

In urma cu doua saptamani, intr-o discutie cu ca-racter privat, deputatul Ioan Oltean a lasat sa se inteleaga faptul ca nu va ceda nici mort postul de presedinte al Con-siliului Judetean colegilor li-berali de Alianta. Desi, practic, batalia nu a inceput, cartile au fost deja facute si asteapta sa fie impartite.

Calculele pe hartie ale deputatului Oltean fac referire la Doina Filipoiu, la tradatorul Vasile Somlea si la ex-primarul din Sangeorz-Bai, Liviu Rusu.

E o doamna, putin respect baieti!

Toti sunt consilieri judeteni, toti fac parte din PD, dar numai unul pare sa fie prefe-ratul deputatului Ioan Oltean.

Care sa fie acela oare? Ju-decand dupa ultimele tendinte ale parlamentarului democrat, care si-a propus in ultima perioada sa "incurajeze" tot mai mult doamnele care fac politica PD, am putea trage concluzia fireasca potrivit careia Oltean o va sustine din toate puterile sale pe Doina Filipoiu. De altfel, surse din partid dau ca sigura aceasta varianta.

Totusi, pentru a nu-si face dusmani si mai multi decat are, deputatul a aruncat la deruta alte doua nume – de barbati – care, in opinia sa, ar putea ocupa fotoliul lasat liber de PSD-istul Gheorghe Mari-nescu.

Aceste vesti nu numai ca o sa faca valva in PD, dar o sa-l infiereze pe liderul PNL Bistrita-Nasaud, Sabin Iliesi, care tinteste la randul sau fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean. Contac-tata de GAZETA, Doina Filipoiu, a tinut mortis sa ne asigure ca nu se afla in incompatibilitate cu functia detinuta la Bucuresti.

"La ultima se-dinta de Consiliul Judetean am fost... Si la penultima, daca bine tin minte. Particip la sedinte, dar ultima data chiar am avut treburi in Bucuresti", s-a scuzat repede directorul in ARR.

Ea a mai adaugat, cu jumatate de gura, ca nu ar renunta la postul oferit in ca-pitala pentru functia de pre-sedinte al Consiliului Jude-tean Bistrita-Nasaud. "Intrebarea (referitoare la alegerea uneia dintre functii – n.red.) m-a luat prin surprindere si acum va pot spune ca nu as renunta la postul din ARR.

Trebuie totusi sa pun in balanta argumentele pro si contra pentru a ma decide", a in-cheiat Doina Filipoiu. Noi aproape ca bagam mana in foc ca argumentele doamnei consilier vor fi cantarite mult mai bine de catre deputatul Oltean.

Cazul Nelia Razoare

Jurista Nelia Razoare este o alta membra a PD, apropiata... de acelasi presedinte de partid imun, din cate se pare, la trecerea anilor.

In aceeasi discutie privata in care s-a amintit numele Doinei Filipo-iu pentru sefia Consiliului Judetean, deputatul democrat si-a adus aminte cu amar de faptul ca, din cauza presei, n-a reusit sa o impuna pe Nelia Razoare in scaunul de director la Casa Judeteana de Pensii.

"Ei, e mai bine acum ca avem acolo o absolventa de Stefan Gheorghiu? Nu era mai bine sa ocupe postul ala o doamna mai tanara...", a bombanit Oltean, dupa care a scos pe gura replica lui favorita: "mai, mai, mai...".

Trebuie spus ca Ioan Oltean s-a luptat cat a putut de mult pentru a o plasa pe Nelia Razoare in functia respectiva, dar nici macar vicepresedintelui PD nu-i ies chiar toate planurile cum ar vrea. Daca nu a reusit ce si-a planuit, deputatul a "aranjat-o" pe madam Razoare in altfel.

A pus o vorba buna pe langa avocatul Zegrean, un alt deputat nascocit de Oltean de dra-gul camaraderiei, si astfel doamna in cauza a ajuns sa intre in barou. Prin urmare, ea isi executa acum stagiatura la cabinetul de avocatura al lui Zegrean si asteapta cu sufletul la gura un telefon din partea deputatului de pe urma caruia sa afle ca s-a gasit ceva si pentru ea.

Sa ne amintim de Beatrice Chiriac...

"Mai, mai, mai... voua nu va plac femeile?", pare sa fi spus deputatul Oltean intr-un cerc restrans atunci cand saptamanalul nostru a scris despre lobby-ul facut de primarul Moldovan in zona industriala si nu numai pentru doua domnisoare blonde, de calibru greu ce-i drept. Una dintre ele, Beatrice Chiriac, o veche cunostinta a deputatului Ioan Oltean este bucuresteanca.

Cum a ajuns ea sa intre in gratiile versatului politician numai cei doi stiu si, poate, alti cativa dusmani de moarte ai parlamentarului. Cert este ca Oltean si domnisoara Chiriac se inteleg atat de bine incat deputatul a decis sa ajute o biata blonda ce se descurca extrem de greu in jungla capitalei sa faca niste banuti.

Si unde credeti? Tocmai la Bistrita. Fata, purtatoare de fusta scurta si de ruj lipicios pe buze, a venit in oras trimisa fiind de catre deputat. A mers glont in biroul primarului Moldovan, a rostit parola "Ioan Oltean" si s-au deschis usile cum ai pusca din degete.

La randul lui, primarul a dat niste telefoane si fata a colectat o suma frumoasa de bani (in euro) pentru editarea unui catalog cu numele "Force Tourism", in care erau prezentate frumusetile judetului si o parte dintre cei mai tari agenti economici, care se aveau bine cu deputatul si cu primarul.

Toti au cotizat pentru blonda in spatele careia statea deputatul Oltean. Fata a plecat in graba din oras in momentul in care GAZETA a contactat-o pentru a-si cumpara, chipurile, un spatiu publicitar in revista ei ce era editata de o firma inregistrata intr-un amarat de apartament din Bucuresti.

Cand si-a dat seama ca s-ar putea balbai la o intalnire cu reporterii GAZETEI si ca l-ar putea da in gat pe deputatul ce are grija de contul ei, blonda a fugit mancand pamantul. Si dusa a fost. Din informatiile noastre, o parte dintre firmele care si-au comandat aparitii in catalogul "Force Tourism" nu si-au primit nici azi exemplarele platite.