Profesoara care a scandalizat opinia publica, cea care si-a dat in gat amantul pe motiv ca acesta ar fi santajat-o – lucru inca nedemonstrat – continua sa-si desfasoare activitatea in cadrul Universitatii „Spiru Haret” din Constanta. Cel putin teoretic, pentru ca practic nu si-a facut aparitia pentru a sustine toate examenele care le avea cu studentii.

Pe de alta parte, povestea care a facut-o „celebra”, cea cu gigolo Ali Ismail, inca staruie in mintile si pe buzele tuturor, ale colegilor de Universitate, ale studentilor si nu numai.

Insa, desi aceasta nu mai poate fi considerata un model pentru studentii Universitatii „Spiru Haret”, se pare ca Aura Din este – culmea! – sustinuta chiar de catre conducerea institutiei in cadrul careia este angajata.

Se intelege, in acest context, ca sefii de la „Spiru” chiar nu tin la imaginea universitatii sau, mai rau, se poate presupune ca exista alte interese la mijloc… In situatia deja mult prea cunoscuta se poate spune ca profesoara Aura Din, despre care gigolo Ali Ismail a facut declaratii socante, nu mai reprezinta un exemplu demn de urmat pentru studentii care urmeaza cursurile in cadrul Universitatii „Spiru Haret” din Constanta, aceiasi studenti care incearca, inca de vineri, 9 septembrie a.c., sa-si dea un oarecare, banal examen. „Suntem socati de intreaga poveste. Adica… detaliile acelea au fost ceva de genul… „sporturi extreme”. Toti colegii vorbesc numai de profesoara Din… Asteptam si noi deznodamantul.

Adica, pana la urma, suntem si noi curiosi daca gigolo o santaja… sau daca profa noastra devenise geloasa pe prietena ei…”, ne-au declarat amuzate doua dintre studentele Aurei Din, care, evident, nu au dorit sa isi vada numele publicate in ziar, nu de alta, dar… „stiti, noi avem cu dansa cursuri, examene…”.

Conducerea „Spiru Haret” din Constanta o da de gardurile Universitatii cand vine vorba de Aura Din

Asadar, convinsi ca studentii Universitatii „Spiru Haret” cunosc de-acum aventurile profesoarei Din si le comenteaza ca atare, am fost curiosi sa vedem ce anume ii impiedica pe cei din conducerea institutiei – care se doreste a fi una respectabila – sa ia atitudine, sa comenteze intr-un fel sau altul scandalul, sa spuna ceva… Ei, bine, desi se stie foarte sigur ca profesorii, colegii Aurei Din s-au intalnit pentru a dezbate aceasta problema, se pare ca din respectivele discutii a reiesit… un mare nimic.

Desi o parte din colegii profesoarei Aura Din s-au aratat extrem de indignati de intreaga poveste, care le-a cazut ca o pata (inca una de fapt) pe obrazul universitatii pe care o reprezinta, exista persoane care nu par dispuse sa se dezica de moralitatea indoielnica a celei care se judeca cu un gigolo.

Constienta totusi de „vinovatia in plan moral” a profesoarei Din, directorul filialei constantene a Universitatii „Spiru Haret”, prorectorul Olga Dutu, a declarat ca inca asteapta clarificarea situatiei. Iar intre timp, Olga Dutu sustine ca profesoarei Din nu i se poate acorda decat prezumtia de „nevinovatie”.

„Ce sa ii fac , sa ii desfac eu contractul de munca? Asa ceva nu se face atat usor”, afirma Olga Dutu.

Si cu moralitatea cum ramane? Ori imaginea institutiei? Sau sa fie adevarat ca spaga pe care au reclamat studentii ca o dadeau in 2001 – despre care prorectorul Universitatii „Spiru Haret” sustine ca este un subiect clarificat si incheiat, dar noi ne indoim ca ar fi asa –, pentru a trece cu lejeritate examenele, se impartea intre Aura Din si Olga Dutu?

Desi constienta ca este vorba despre o problema spinoasa, prorectorul universitatii a dat de inteles ca inca nu au existat discutii concludente despre situatia, respectiv moralitatea profesoarei Din.

„Este vorba despre viata ei personala…”, a declarat Olga Dutu, care a adaugat totusi ca „daca se dovedeste vinovatia… pedeapsa ar putea fi suspendarea ei, scoaterea din invatamant…”.

La ce exact a vrut sa se refere Olga Dutu… mai greu de ghicit, insa tot aceasta a afirmat ca este deranjata de situatie, numai ca, la angajarea cuiva „nu sunt cerute date de moralitate, iar performantele stiintifice ale Aurei Din sunt remarcabile”.

Bun, datele de moralitate hai sa zicem ca nu sunt cerute, dar in cazul unei institutii ca cea in cauza, nu cumva ele sunt impuse? Adica o universitate nu-si ia nici o marja de risc referitor la profesorii care ar putea aduce prejudicii de imagine institutiei si stabilite sanctiunile de rigoare? Sau prorectorul de la „Spiru” vrea sa se bage cat mai repede povestea sub pres?

Sau… cumva si prorectorul Olga Dutu este una dintre acele persoane care au… vila cu piscina…?