In noaptea de 11/12 septembrie, orele 22.30, Iulian Bogdanenco, 33 ani, din Comana, a fost surprins pe acoperisul unei firme dintr-o dana a portului. In jurul orelor 23.00, acesta a fost condus pentru cercetari la sediul Politie Transporturi Maritime. Dupa audierea celui in cauza si a martorilor, in jurul orelor 04.00, inculpatul a solicitat sa se odihneasca.

El a fost condus intr-un birou, unde a ramas sub supravegherea unui politist. Dupa o ora, intrucat barbatul adormise, politistul a iesit pentru a pregati anumite documente de serviciu. La scurt timp, in biroul in care se afla Iulian Bogdanenco a intrat un alt politist, care l-a gasit pe acesta spanzurat de o teava amplasata la 2,5 m inaltime.

El s-a spanzurat cu un snur utilizat pentru telefoanele mobile. Cel in cauza este o persoana fara adapost, iar in perioada anilor 2001-2005 a fost condamnat de 5 ori pentru savarsirea mai multor infractiuni de furt, fiind eliberat din penitenciar la data de 17 mai a.c.

De asemenea, comisarul sef Victor Popescu, seful IPJ Constanta a dispus efectuarea unei anchete administrative pentru clarificarea situatiei si luarea masurilor legale fata de persoanele care se fac vinovate de producerea acestui eveniment.