Azi la Prefectura Valcea dupa “abla abla abla”, a aparut si “cartoful fiert". Din ciclul tainele pescuitului gazetaresc in ape tulburi, un coleg l-a intrebat pe prefectul de Valcea, Anuta Handolescu, daca citez: „este adevarat ca la Pitesti avocatul domnului Ion Calea a invocat si motivul ca daca va fi exclus din CJ Valcea ar ramane somer"?

Prefectul a raspuns afirmativ, si cu toate ca procesul de la Pitesti a fost castigat de vicepresedintele Ion Calea, doamna prefect a spus ca situatia nu o sa dureze mai mult de doi ani si jumatate.

A urmat o discutie despre bani, banalitati pentru politicieni si guvernanti, si ma gandeam ce o sa faca bietul de el, domnul Ion Calea, daca prefectul o sa il izgoneasca din „Rai’ si, saracul, o sa trebuiasca sa traiasca cu doua parale asa cum suntem constransi mai toti dintre noi sa o facem, si cu greu reusesc sa imi stapanesc lacrimile. Totusi, ma intreb asa retoric, de ce neamul asta romanesc e asa imbecil din fire?

O colega indiscreta a intebat daca prefectul de Valcea, doamna Anuta Handolescu, stie ca viceprimarul PD-ist, Ion Dicu, face afaceri cu primaria, afaceri ilegale a spus ea, si se afla intr-o stare de incompatibilitate. Doamna prefect, cu stilul inconfundabil cu care ne-a obisnuit, cu piruete, fente si curbe, a reusit sa dribleze si chiar sa degajeze rapid terenul.

Anuta Handolescu ne-a impartasit o stire, pe care noi muritorii de rand, locuitorii acestui judet, o cunostem foarte bine pe pielea-si-oasele noastra si anume „Raportul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare" Acesta intalnire a fost organizata cu reprezentantii guvernului in teriotriu si primarii resedintelor de judet.

Judetul nostru se afla in pozitia 9, adica de saracie. “Cool!”, as zice, suntem in primii zece! Si doamna prefect a acentuat ca in special zonele rurale sunt subdezvoltate.

Prefectul de Valcea a afirmat ca la nivel national stam intr-o pozitie foarte proasta. Din toata chestia asta nu inteleg de ce doamna prefect a trebuit sa afle asta tocmai la Cotroceni, i-ar fi spus-o si copii de la gradinita… A continuat domna prefect Anuta cu: “putem avansa si sa ne situam pe un loc fruntas la saracie”.

Discursul se inchie intr-un ton optimist, in eterna si vestita curatenie, si fascinantele amenzi pe care Garda de Mediu le aplica prin judet, ca asa e la noi nu e destul sa fii sarac, mai vin si aia de iti dau amenzi ca asa crede doamna prefect ca scapam de saracie.

Doamna prefect a spus ca „din nefericire traim in Oltenia, ma rog noi mai putin dar celelalte judete, fiecare la randul lor au coada pe sus" am incheiat citatul, tot cu nefericire.

Au mai fost semnalati alti incompatibili, liberalu Bogdan Badea care „a rontait si el din cascaval". Au mai fost cazuri similare cu Pasat si Valer Tudor.

Discutia a luat sfarsit pe un tont optimistic, si anume situatia este la fel ca la inceput si demersuriel facute de prefectura a fost inutile, pentru ca justitia a dat „pas"