In microbusul care transporta politistii de frontiera inspre si dinspre Punctul de trecere a frontierei Petea "rasar euro". Cu ocazia unui control efectuat luni in microbusul care transporta politistii de frontiera de la Petea la Satu Mare a fost gasita suma de 140 euro.

Comisar sef Ion Pop - seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Satu Mare, comisar Tiberiu Giurea prim adjunct al sefului I.J.P.F. Satu Mare si purtatorul de cuvint, comisar sef Sorin Florut, au sustinut o conferinta de presa pe aceasta tema.

In microbusul Politiei de Frontiera Satu Mare a fost gasita suma de 140 euro

Luni, 12 septembrie, inspectorul sef Ion Pop insotit de adjunctul sau Tiberiu Giurea si de seful de Cabinet, comisar sef Petru Coita, au testat fidelitatea unor politisti de frontiera de la Petea. In jurul orei 20 si 15 minute, la intrare in municipiul Satu Mare, cei trei ofiteri au oprit in trafic microbusul Mercedes Sprinter cu numarul de inmatriculare SM 08 PFR, apartinind Sectorului Politiei de Frontiera Satu Mare, care aducea din Petea politisti de frontiera care au iesit din tura de serviciu.

Microbusul si cadrele au fost conduse la sediul inspectoratului, unde s-a efectuat un control de fidelitate si integritate profesionala. In urma controlului in microbus a fost gasita suma de 140 de euro. Intre scaunele 3 si 4 din spatele conducatorului auto a fost gasita o bancnota de 20 euro, iar sub aceleasi scaune a fost gasita o ciocolata Milka si o ciocolata Toblerone.

Sub scaunele 2 si 3 din partea dreapta a fost gasita o bancnota de 50 euro, iar in instalatia de climatizare din spatele microbusului, partea dreapta sus, s-au gasit doua bancnote infasurate, una de 50 euro si una de 20 euro.

Cei 6 politisti de frontiera vor fi mutati la Tarna Mare

Cu toate ca politistilor de frontiera le este interzis sa-si duca la serviciu telefoanele mobile, pe scaunul de linga conducatorul auto a fost gasit un telefon celular in stare de functionare. In cele din urma s-a stabilit ca telefonul mobil era al unui agent din tura respectiva, care la coborirea din microbus l-a abandonat in locul mai sus mentionat.

Atit euro cit si ciocolata au fost ridicate in vederea cercetarilor. Comisar Aurel Poliac - imputernicit la comanda Sectorului Politiei de Frontiera Satu Mare si seful Punctului de trecere a frontierei Petea au fost desemnati sa efectueze cercetari in vederea stabilirii provenientei celor 140 euro.

Nici unul din politistii de frontiera din microbus n-a vrut sa spuna cine a ascuns banii in locurile mentionate mai sus. Potrivit comisarului sef Ion Pop cazul urmeaza sa fie prelucrat cu intregul efectiv al inspectoratului in vederea prevenirii producerii unor astfel de abateri.

De asemenea inspectorul sef ne-a informat ca din 15 septembrie cei 6 agenti vor fi mutati la Tarna Mare. Atit comisarul sef Ion Pop cit si primul sau adjunct comisar Tiberiu Giurea ne-au marturisit ca nu tolereaza astfel de abateri si ca vor continua sa actioneze in vederea combaterii actelor de coruptie in rindul personalului propriu.

Va reamintim ca duminica, 4 septembrie, un angajat al IJPF Satu Mare a fost prins in timp ce transporta tigari de 300 milioane lei. Zilele trecute el si-a prezentat demisia.