Opozitia facuta de PSD in Consiliul local Cluj devine din ce in ce mai discreta. Reprezentantii PSD au trimis ieri un comunicat de presa in care anunta ca sunt gata sa sprijine realizarea unei strategii de dezvoltare a orasului de catre primarul PD Emil Boc.

"Apreciem ca un astfel de document da continuitare si coerenta proiectelor de dezvoltare ale unei comunitati, influentand evolutia sa pe termen lung, aceasta fiind ratiunea pentru care trebuie sa se gaseasca deasupra oricaror intentii politicianiste ale celor care conduc administratia locala in acest moment.

PSD Cluj isi reafirma disponibilitatea de a participa la un dialog constructiv pentru realizarea Strategiei de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca.

Avem convingerea ca Parteneriatul pentru Cluj pe care l-am propus in urma cu un an poate deveni realitate, daca reprezentantii partidelor politice, autoritatile publice locale, parlamentarii, consilierii locali si specialistii in dezvoltare durabila vor avea intelepciunea de a pune interesul comunitatii mai presus de competitia politica sau de obtinerea unor efemere avantaje personale - materiale sau de imagine", se arata in comunicatul trimis de PSD Cluj.

In acest moment, fostul partid de guvernamant dispune de cinci consilieri locali dintr-un total de 27. Coalitia de guvernare are 15 consilieri in jurul carora graviteaza si grupul format din cei trei consilieri locali independenti, alesi anul trecut pe listele PRM si PSD. Coalitia controleaza in intregime si Executivul Primariei.

Primarul Emil Boc reprezinta PD, viceprimarul Adrian Popa reprezinta PNL, iar viceprimarul Janos Boros este reprezentantul UDMR.

La nivelul administratiei judetene, situatia este aceeasi. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, este reprezentant al PNL iar cei doi vicepresedinti, Karoly Palfi si Sandor Kerekes reprezinta UDMR.

Singura actiune notabila a Opozitiei in ultimul an a fost campania PSD "Da-i nota primarului", in care activistii fostului partid de guvernamant i-au indemnat pe alegatori sa ofere note primarului Boc. Insa in Consiliului Local si in cel Judetean, consilierii PSD si PRM nu au reusit sa obtina respingerea nici macar a unui proiect promovat de Alianta PNL-PD.