Discutiile pe marginea modificarii Legii administratiei publice locale in ceea ce priveste posibilitatea revocarii din functie a presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene tensioneaza din nou viata politica mureseana.

Daca legea va fi modificata, partidele din coalitia aflata la guvernare vor cere revocarea vicepresedintilor Alexandru Petru Fratean si Emil Groza, ambii social-democrati alesi in urma protocolului dintre PSD si UDMR. Acestia ar urma sa fie inlocuiti cel mai probabil cu liberalul Teodor Giurgea si democratul Dinu Socotar.

Nu este insa exclusa varianta ca in acelasi timp sa fie ceruta si schimbarea presedintelui CJ Mures, Lokodi Edit si aceasta chiar din partea colegilor ei de partid, stiuta fiind animozitatea existenta intre ea si aripa in fruntea careia se afla doctorul Benedek Imre.

Reizbucneste conflictul "Lokodi vs. Bendek"

Conflictul dintre presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edit, si consilierul judetean UDMR Benedek Imre, care este si lider al Consiliului Reprezentantilor Teritoriali din UDMR Mures, este departe sa se fi stins.

Acest lucru a fost demonstrat ieri de chiar presedintele CJ Mures, care l-a acuzat pe Benedek, fost contracandidat al sau pentru fotoliul de presedinte al administratiei judetene de la Mures, ca habar nu are de administratie.

Declaratiile lui Lokodi la adresa colegului ei de partid au pornit dupa ce a fost intrebata daca crede ca este posibila o solicitare de revocare a sa din functie facuta chiar de colegii de cu referire la faptul ca ar fi fost sustinuta de UDMR la sugestia liderului PSD Mures, Ovidiu Natea. "Administratia este foarte departe de Benedek si Benedek foarte departe de administratie.

Eu am demonstrat ca stiu sa lucrez, iar el a demonstrat ca stie sa vorbeasca. Intre mine si Benedek exista o tensiune mai veche", a declarat Lokodi Edit. Aceasta a spus ca in cazul modificarii legii administratiei publice locale singurul coleg de partid care ar fi capabil sa ceara revocarea ei ar fi consilierul judetean Benedek Imre care a luptat si anul trecut pentru ocuparea acestui post.

"Benedek sa isi vada de treaba lui. Daca cere revocarea mea cu cererea ramane", a mai afirmat Lokodi Edit.

Presedintele CJ Mures a refuzat sa spuna daca sustine necesitatea schimbarii celor doi vicepresedinti social-democrati in conditiile in care liderii PNL-PD au cerut inca din primavara acest lucru. Mai mult, Lokodi a afirmat ca nu are ce sa le reproseze lui Alexandru Petru Fratean si lui Emil Groza si ca asteapta sa apara modificarile la lege pentru a se conforma acesteia.

Contactat telefonic, consilierul judetean Benedek Imre s-a aratat surprins de declaratiile presedintelui CJ Mures. "Este o dovada clara cat de mult se pricepe doamna presedinta la administratie daca face asemenea declaratii. Am sperat ca a invatat ceva in acest an cat s-a aflat la carma judetului", a declarat Benedek Imre.

El a spus ca nu are cunostinta ca in mod oficial in UDMR sa se fi discutat problema posibilei revocari a lui Lokodi Edit din functia de presedinte al CJ. "Ne-am bucurat de progresele ei si am sperat ca nu a fost degeaba educatia pe care am facut-o in acest an. Voi judeca si ma voi consulta cu cine trebuie", a mai spus Benedek Imre.

Consilierul judetean UDMR a afirmat ca Lokodi Edit a demonstrat din nou prin declaratiile sale ca nu este suficient de matura din punct de vedere politic si "este departe de a fi forta de echilibru in cadrul judetului si al UDMR".

Surse din CJ Mures spun ca grupul lui Benedek Imre ar avea sustinere in randul Aliantei PNL-PD, dar si printre romanii din PUNR si PRM. In ceea ce ii priveste pe cei doi candidati pentru posturile de vicepresedinti, Teodor Giurgea si Dinu Socotar, acestia incearca sa se arate cat mai rezervati in declaratii. "Lucrurile merg binisor spre bine.

Eu cred ca daca ar fi mai precauta in exprimare si tonalitate, pentru ca aceasta strica uneori, totul ar fi bine", a declarat liberalul Teodor Giurgea, care a aratat insa ca daca UDMR hotaraste schimbarea lui Lokodi el va sustine acest demers.

"Sunt problemele UDMR, iar daca ei il vor sustine pe Benedek va fi Benedek, daca nu va fi tot Lokodi", a mai spus Giurgea, in timp ce liderul PD Mures, Dinu Socotar, a declarat ca el nu discuta cu gruparea care il sustine pe Benedek sau cu cea care o sustine pe Lokodi, ci cu conducerea UDMR Mures.

"Ei au niste probleme personale unul cu celalalt care uneori fac o imagine proasta CJ", a declarat liderul PD Mures.