Cu toate acestea, celor care nu doresc un sfirsit de an pe pamint romanesc le putem sugera sa caute Austria, Franta si chiar Elvetia, unde pot gasi oferte mult mai accesibile decit, de pilda, la Poiana Brasov.

Preturi uriase

Un mega-sejur de 12 zile, care cuprinde si Craciunul si Revelionul, la Poiana Brasov la Hotel Mirage (****), ajunge la impresionanta suma de 7.662,00 RON, adica 76.620.000 lei!

Este adevarat, sejurul este calculat pentru doua persoane si are ca servicii incluse cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) 11 nopti (23.12.2005 - 03.01.2006), cina festiva de Craciun, cadou de la Mos Craciun, cina festiva de Revelion, program artistic, artificii si cina romaneasca traditionala pe 01.01.2006.

Si daca tot trebuie sa scoti peste 70 de milioane de lei, adica peste 2000 de euro de cuplu vom vedea ca dotarile sint cit de cit pe masura, special pentru ca bogatasii sa se simta ca acasa.

Apartamente spatioase, decorate cu tapet matase import Anglia, cu o varietate de ornamente, tablouri in ulei si grafica deosebite, cu un mobilier asortat (pat matrimonial), mocheta si un spatiu destinat pentru confort si relaxare. Nu lipsesc dotarile ca televizor color cu peste 20 programe cablu, jacuzzi (la un apartament), minibar cu produse, telefon.

Baile sint somptuoase cu cazi antialunecare, cabine de dus, telefon, papuci de unica folosinta, sapun, sampon, spuma si aparat de ras. Toate usile de la camere au sistem de inchidere pe baza de card electronic. Suna bine, nu? Numai ca este clar pentru cei cu mari, chiar foarte mari, posibilitati financiare pentru ca sa nu uitam ca preturile nu includ si masa de prinz.

Iar muntele provoca foame. Daca nu va convine, incercati la Pensiunea Cristal din Bran-Brasov unde, pentru aproape aceleasi facilitati platiti mult mai putin: adica 44.360.000 lei/ doua persoane/ 12 zile.

Daca doriti ceva mai ieftin puteti opta pentru un sejur de cinci nopti la Hotel Alpin, din aceeasi statiune romaneasca cu preturi de lux. Aici pentru 40 de milioane va este asigurata cazarea la doua persoane, pensiune completa si cina festiva de Revelion.

Pentru doar 12 milioane de lei, doua persoane pot petrece trecerea dintre ani la Vila Camelia din Sinaia. Desigur, in acesti bani nu intra decit cazarea. Fara masa, fara cina festiva. Ieftin, nu? Atunci uitati-va la oferta de la Hotel International din aceeasi statine care cere numai 29.800.000 de lei de cuplu pentru trei nopti.

Nici aici nu e bine? Poftim, ne intoarcem in Poiana Brasov unde gasim de aceasta data o oferta, nu de la un hotel, ci de la o pensiune. Pensiunea Escalade care, pentru 5 nopti de cazare cu demipensiune, masa de Revelion si o cina festiva in data de 01.01.2006 solicita doar 540 de Euro de persoana, adica 37.800.000 de lei de cuplu fericit.

Si tot aici, in Poiana, gasim hotelul Eurohotel cu 815 euro/2persoane/sejur de 3 nopti. Ca sa nu mai faceti dumneavoastra calculul va spunem noi: egal 28.525.000. Curata pomana...

Afara, mult mai ieftin

Daca totusi nu va dau banii afara din casa, daca nu sunteti un roman de roman gen Gigi Becali, si daca nu va considerati un descendent direct al lui Decebalus per Scorilo va recomandam sa studiati si ofertele statiunilor din strainatate. Nu de alta dar s-ar putea sa aveti surprize. MARI!

Astfel, o noapte de cazare, in perioada Revelionului, in Austria, in renumita statiune din muntii Alpi - Kaprun, la Trauner, hotel de 3 stele (adevarate), in conditii de cazare cu demipensiune, taxa de tratament achitata si masa de Revelion, costa 54 de euro de persoana. Ceea ce inseamna ca pentru patru nopti, doua persoane vor plati 432 de euro, adica 15.120.000 lei.

Daca vi se pare prea scump puteti opta pentru Gasthof Tirolerhof , o pensiune linistita si rustica, situata in centrul statiunii Sautens. Pista de ski se afla la circa 2 km, statia de skibus se afla la aproximativ 50 m. Pretul? 43 de euro pe zi. Adica 12 milioane pentru patru zile de cuplu.

In conditiile in care va este asigurata demipensiune, transfer de la/la gara (numai cu rezervare) masa de Revelion cu muzica live austriaca. Si pentru ca nu sintem in Romania, se poate si mai ieftin: patru zile, doua persoane, demipensiune si cina festiva la doar 10.900.000 de lei.

Pentru cei care prefera Franta, Residence MGM Les Hauts de Chavants ofera in Mont Blanc, apartamente la cica 4 km distanta sud de Chamonix. Complexul are 8 vile, fiecare cu acces direct catre pirtie. Pretul pe un apartament, unde pot intra de la 2 pina la 4 persoane (de-ai nostri tineri si mai multi chiar), pentru o saptamina in perioada sarbatorilor de iarna, este de 600 de euro.

Echivalentul a 21 de milioane de lei. Pentru cei pentru care ski-ul este primul hobby, Elvetia si deloc ieftina statiune St. Moritz ofera locuri de cazare la Hotel Laudinella ***, cu demipensiune, program zilnic pentru copii, si transferul de la/ pina la gara la 125 de euro de persoana. Cu 65 de euro mai ieftin ca la Eurohotel in Poiana Brasov. Totusi sintem la St.Moritz...