Imposibil sa nu-l stiti pe Ernest, baiatul ala inalt si fara inhibitii din Petrosani, pe care l-ati vazut mai demult la "Big Brother" si de care va ascundeti, mai nou, cand va giugiuliti amantele. Ca orice om, fie el cu emisiune la televizor sau cu datorii la cablu, Ernest asta are o mama, femeie distinsa, care a juns, de o saptamana, sefa de organizatie de partid.

Viorica Takacs a fost aleasa in fruntea organizatiei de femei a PSD Petrosani, in cadrul conferintei municipale convocate in frumoasa zi de 4 septembrie, dar nu se poate spune in ce masura a fost influentat votul femeilor de sarmul lui Ernest.

In orice caz, femeile pesedistilor, care zic ca vor sa fie mai active decat pana acum, si-au gasit sefa potrivita, pentru ca tonul ferm cu care Viorica Takacs a citit rezolutia adoptata de organizatie se potriveste unui sef hotarat si pus pe treaba.

Cat despre rezolutia femeilor, documentul e unul de colectie, aratand de ce sunt in stare femeile de partid daca-si pun mintea cu alte femei de partid.

Dupa ce isi recunosc si asuma greselile din trecut, printre care se numara si "promovarea fara merit in structurile administrative a unor personaje imorale care astazi nu se mai regasesc in randurile noastre" (adica fosta presedinta de femei, Iuliana Forminte, care s-a cerut afara din partid), membrele se adreseaza "femeilor salariate din toate domeniile, femeilor ce desfasoara activitati preponderent agricole, femeilor intreprinzatoare", pentru a constata impreuna cu mahnire ca tara asta nu o duce bine.

Intr-un adevarat rechizitoriu al actualei administratii publice locale, din care nu putea scapa nici povestea imprumutului luat de primarie, femeile din PSD dau de pamant cu "nepotismul, favoritismul, indolenta si dispretul" celor care conduc Petrosaniul si propun combaterea acestora prin "informare, participare si mobilizare", incurajand dorinta femeilor de a face politica.

Spre sfarsit, femeile pesediste se iau de par cu femeile altora, respectiv cu deputata conservatoare Ionica Popescu, la care se face apel sa nu actioneze in "cardasia portocalie".

Cea mai hazlie chestie se refera la tanara deputata PD de Hunedoara, careia pesedistele ii zic cam asa, imbinand politica si marketingul: "Atragem atentia deputatei "2 in 1" Monica Ridzi si Iacob Maria ca, pe langa indeletnicirile, mai mult sau mai putin onorabile din parlament, sa-si aplece atentia si asupra nevoilor femeilor din Petrosani, Valea Jiului si judetul Hunedoara".

Dupa aceasta nevinovata doza de cinism, vine bomboana de la sfarsit, adevarata maxima a politicii locale, in care femeile zic, cu mandrie: "Avem incredere in victoria social-democratiei, inspre binele tuturor si in particular a femeilor".

Oricum, pilele pe care le au acum pesedistii la televiziune deschid calea unor serii de succes, care s-ar putea numi, intru audiente memorabile, "Tradati din dragoste de alt partid". Parca vad episodul pilot, in care un pesedist hunedorean de marca, cu patratele pe fata, va fi urmarit pe ascuns cand bea o bere cu Mircia Muntean, ca sa fie confruntat in parcare cu organizatia tradata.