Locatia: cluburi de noapte. Senzualitate, lascivitate si mirosul puternic de testosteron impregnat in aer. Lumina obscura, euforia Zeului Bachus si diversitatea scenariilor sexuale. Acolo, imaginatia masculilor ramane sub tutela "ielelor", care isi unduiesc trupurile in ritmul notelor fierbinti. Mobilier de piele si dansatoare goale; piele pe piele.

Caldura emanata in fiecare coltisor al incaperii. Simturile, toate, o iau razna. Tumultul agitatiei cotidiene se pierde in negura noptii. Pana dimineata.

Este cea mai buna dansatoare din Clubul Aristocrat. Are 21 de ani. O moldoveanca focoasa si frumoasa. Stie sa aprinda un barbat. Nu conteaza varsta. Ea ii danseaza. Amalia s-a obisnuit cu viata de noapte. "Nu mi-e rusine de ceea ce fac. Ca dai un sutien jos, la plaja sau la strand, e la fel. E o meserie. Chiar imi place cand se uita lumea la mine. Imi place sa fiu admirata", spune fata.

Amalia a urmat un curs de coregrafie la Iasi. "Trebuie sa stii cum sa te misti la bara, sa cunosti pasii de dans. Cred ca orice dansatoare ar trebui sa aiba o pregatire inainte de a se angaja intr-un local de strip-tease", spune ea. O artista si o actrita, in acelasi timp, dansatoarea este pusa uneori in situatii destul de incomode. Musafirii clubului au si ei preferinte.

"Te cheama clientul si te serveste cu bauturi. Trebuie sa accepti orice client. Daca te face proasta, trebuie sa lasi de la tine. Au fost clienti cu care mi-a facut placere sa stau. Au fost clienti care m-au cerut de sotie. Au fost altii care s-au indragostit. Incearca sa ma atinga. Unii sunt mai timizi, altii mai indrazneti.

Sunt unii care vin, consuma, si dupa ce vad nota de plata, vor sa cheme politia".

Meserie de renume

Fetele care lucreaza in club au diferite programe: strip-tease, topless sau cabina de dus. Costumele sunt facute la comanda sau cumparate din magazine. "Trebuie sa fii cat mai sexy", spune fata. Castigul este mai mare in strainatate. "Am lucrat in Japonia si aveam 1.000 de euro salariu. Aici castig in jur de 500.000 de lei pe seara, procentaj la consumatie", recunoaste Amalia.

Dansatoarele trebuie sa aiba grija intotdeauna de felul cum arata. Ele merg la solar, la sala si tin regim.

Patron de striptease

Ioan Tuser, administratorul cluburilor Aristocrat din Deva si din Simeria, poarta povara senzationalelor arestari care s-au facut in localurile de noapte. "De cand cu arestarile, cluburile au o imagine foarte proasta. Presa a facut intotdeauna publicitate negativa acestui gen de activitate. E o mare responsabilitate sa ai un astfel de club. Unele fete provin din familii dezorganizate.

Unele nu stiu nici macar sa citeasca. Altele vin din alte orase sa danseze si obisnuite de acolo, sa plece pe «combinatii», sa mearga cu clientul. Trebuie sa am grija. Trebuie intotdeauna sa duc dosarul fiecarei fete la politie", povesteste Tuser. Clubul este pazit de o firma autorizata. Cu toate acestea, sunt clienti care vin si dupa ce fac consumatie vor sa mearga cu fetele acasa.

"Domnule, n-ai intrat intr-un bordel, ai intrat intr-un club de striptease. Normal ca preturile sunt mai mari. Dincolo, sa isi dea sutienul jos, dansatoarea trebuie platita. Aici consuma un cocktail si atat", mai spune patronul. Cu politia nu a avut probleme pana acum. "O singura data s-a dat zvonul ca in separeu la mine se face sex. De nervi, am luat barosul si am spart zidul.

In strainatate exista asemenea separeuri. Vin oameni importanti care vor sa fie feriti de ochii lumii. Se intampla uneori sa vina si tatal si fiul in aceeasi seara", spune Tuser.

Mirajul Occidentului

Unele fete care vin sa se angajeze in cluburi vor sa iasa si cu clientii. Patronul le pune sa semneze contractele de munca, in care sunt stipulate toate lucrurile interzise. De aceea, foarte multe fete renunta chiar in primele zile dupa ce semneaza contractul. "Strip-tease-ul nu este marfa perisabila, nu ii trece sezonul, in schimb foarte greu mai gasesti fete care sa danseze. Aleg greu fetele. Aici sunt cele mai frumoase", se lauda patronul.

Cluburile de strip-tease s-au inmultit. Fete frumoase, clienti cu buzunarul mai mult sau mai putin generos. Barbati care se lafaie pe canapele precum romanii din "Banchetul". Masculul devine sultan. Haremul danseaza pentru el.