In numarul de simbata, 10 septembrie, va informam ca vineri, in jurul orei 17 si 50 de minute, pe str. A. Vlaicu din Satu Mare, motociclistul Lemak Artur (29 ani) l-a accidentat mortal pe inginerul pensionar Ioan Milea (71 ani), care circula cu bicicleta. Lemak Artur este patronul unui atelier auto.

Martorii oculari sustin ca motocicleta marca Yamaha, condusa de Lemak gonea cu viteza mare, iar in urma impactului aceasta a mai parcurs pe sosea 150 de metri pina cind s-a izbit de un tractor.

In urma verificarilor politistii au stabilit ca in momentul producerii accidentului pe motocicleta condusa de Lemak erau placute de inmatriculare eliberate pentru o alta motocicleta, marca Honda.

Dupa citeva ore de la accident, mai exact dupa ora 24, membrii familiei lui Lemak Artur au prezentat organelor de politie o autorizatie de circulatie eliberata la data de 9 septembrie 2005, pentru motocicleta marca Yamaha.

Aprofundind cercetarile politistii au mai stabilit ca autorizatia provizorie de circulatie prezentata de membrii familiei lui Lemak a fost eliberata in 9 septembrie, la ora 23 si 36 de minute de catre agentul principal Racolta Marius Ioan (31 ani) din Satu Mare, lucrator in cadrul Serviciului Comunitar Inmatriculari Vehicule si Permise de Conducere Satu Mare.

De mentionat este faptul ca la acea ora, ghiseul inmatriculari este inchis. Pe de alta parte, la data respectiva agentul Racolta Marius se afla in concediu de odihna. Se pare ca el a venit noaptea de acasa pentru a elibera numere provizorii de inmatriculare.

In urma celor intimplate agentul principal Racolta Marius Ioan este acuzat de savirsirea infractiunilor de abuz in serviciu si favorizarea infractorului, iar Lemak Artur este cercetat pentru savirsirea infractiunilor de ucidere din culpa si conducerea unui autovehicul neinmatriculat.