De data recenta, cotidianul „Replica" a publicat, in exclusivitate, povestea de amor cu nabadai dintre profesorul universitar Aura Din si gigolo Ali Ismail.

si tot „Replica" a readus in atentia opiniei publice metodele prin care, inca din anul 2001, anumiti profesori de la „Spiru Haret" din Constanta au ales sa (nu) isi faca meseria: cu spaga, pentru a „ajuta" studentii sa promoveze examenele. si mai mult, v-am aratat ca „Spiru Haret" este la limita dintre un azil de batrani si cuibusor de nebunii.

Cotidianul nostru va prezinta, in continuare, cum au inteles angajatii Universitatii in cauza sa reactioneze. si, mai ales, va dezvaluim cine este personajul din imaginea alaturata materialului, in conditiile in care fotografia a mai fost publicata in data de 15 septembrie a.c. Personajul din imagine a starnit, asa cum era firesc, curiozitatea cititorilor.

Cel care i-a aratat fotoreporterului „Replica" degetul mijlociu (adica semnul universal pentru …ue) este nimeni altul decat fiul prorectorului Universitatii cu pretentii europene „Spiru Haret" din Constanta. Cine credeti ca poate sa fie acest personaj cu muschii lui „Spiru Haret" umflati pe piept? Ei bine, este fiul mamicii.

Este Tiberiu Dutu, fiul prorectorului de la „Spiru Haret", Olga Dutu. Imaginea a fost surprinsa chiar in fata Universitatii mentionate, la o ora la care studentii se prezentau pentru a sustine diferite examene sau pentru a solicita informatii care ii interesau in mod direct.

In ceea ce il priveste pe fiul prorectorului Universitatii, gestul indreptat, ostentativ, catre fotoreporterul „Replica", tine loc de o mie de cuvinte. De fapt, loc de 993 de cuvinte, pentru ca, pe langa gestul in cauza, fotoreporterul cotidianului nostru a fost gratulat si cu: „Tot aici esti, jegosule? N-ai plecat?".

si spuneati cumva, stimata conducere a Universitatii „Spiru Haret" din Constanta, ca noi am avea o problema? Poate nu avem cu totii doctorate in… relatii turco-romane sau in rambursari ilegale de TVA, dar nici educatia unora de la Universitate nu da pe dinafara.

Fiul prorectorului Olga Dutu, Tiberiu Dutu, a dat dovada de „inalta clasa si tinuta", de „scoala" absolvita la colt de mahala. Peste toate acestea, va imaginati cumva ca Tiberiu Dutu este fiul prorectorului Olga Dutu si… atat? Ei bine, nu. Tiberiu Dutu este chiar reprezentant al Universitatii „Spiru Haret" din Constanta.

Cu alte cuvinte, mamica a avut grija de copil. si i-a oferit un post caldut in cadrul Universitatii pe care aceasta o conduce. si nu este singurul exemplu in acest sens, de grija excesiva fata de familie. Olga Dutu a transformat Universitatea „Spiru Haret" intr-o adevarata afacere de familie. Dar despre afacerile familie Olga Dutu, in numerele viitoare ale cotidianului nostru.

Mai trebuie precizat aici ca, desi in urma articolelor din „Replica", profesorii si-au amenintat studentii ca daca mai dau relatii reporterilor cotidianului nostru vor avea probleme la examene (cu toata spaga pe care au dat-o cu tot!), informatiile in posesia carora intram nu le culegem la coltul Universitatii.

Domnilor de la „Spiru Haret", nu mai terorizati bietii studenti! Din pacate pentru profesorii de la „Spiru Haret", trebuie sa precizam ca un numar foarte mare de studenti, insotiti de parinti, s-au prezentat la redactia noastra pentru a ne oferi inregistrari – este adevarat, neprofesionist realizate – care vizeaza cadre didactice ale Universitatii mentionate,

care primeau spaga. Dar despre toate acestea, in numerele viitoare ale cotidianului nostru si, cu siguranta, veti ramane surprinsi de ce pot face profesorii de la „Spiru Haret" din Constanta.