Cadavrul dezbracat al adolescentului Dan Paul Norocea a fost gasit ingropat pe malul riului Milcov, de vacarul din comuna Brosteni.

Criminalistii presupun ca tinarul a fost omorit in alt loc si transportat la marginea padurii cu o masina. Cadavrul a fost acoperit cu pamint, bolovani si o folie de plastic. Familia preotului se afla in stare de soc. Deocamdata nu se stie care este motivul acestui omor iesit din comun.

Vestea ca fiul adolescent al preotului din Pitulusa a fost asasinat a socat ieri intreaga suflare din comuna Brosteni, dar si pe parintii sai care nu inteleg de ce si mai ales cine le-a omorit copilul. Tinar studios, Dan Paul Norocea, de 16 ani, nu s-a mai intors acasa simbara seara, dupa ce ceruse voie parintilor sa iasa in oras pentru a se intilni cu prietenii.

A doua zi dimineata, parintii au anuntat disparitia baiatului la politie. Dupa ce tatal sau a terminat litughia de duminica, vacarul din sat a descoperit cadavrul unui adolescent la marginea padurii. Corpul prezenta multiple lovituri, semn ca tinarul si-a dat sufletul in chinuri groaznice.

Dan Paul Norocea era singurul copil la parinti, si studia la Colegiul National Al. I. Cuza, dupa ce terminase gimnaziul cu nota 9.90. Deocamdata, parintii nu au fost chemati pentru recunoastere, dar sansele ca tinarul descoperit in padure sa nu fie fiul lor sint foarte mici.

Dan Paul Norocea, de 16 ani, fiul preotului Tudorel Norocea, paroh la Biserica "Sfintul Gheorghe" din satul Pitulusa, a fost omorit cu singe rece in cursul noptii de simbata. Potrivit prim-procurorului Parchetului Vrancea, Ion Lefter, Dan Paul Norocea a fost injunghiat de mai multe ori in abdomen, batut si abandonat de criminalii sai pe malul riului Milcov, in apropierea Poligonului de tragere al IJP Vrancea din Brosteni.

Ieri dimineata, Iulian Tinica, vacarul satului Capatanu, a plecat pe izlazul comunal pentru a pazi vacile. O dira de singe vazuta printre bolovani l-a facut sa trersara. "Am vazut singe si m-am dus dupa dira.

Am mers citeva zeci de metri si, la un moment dat, am vazut mai multi bolovani la un loc. Am scormonit si am gasit un picior de om. Singele era imparastiat. Se vedea cum a fost carat cadavrul de la masina pina in locul in care a fost ingropat. Eu am chemat pe cineva sa stea cu vacile si apoi am plecat sa anunt politia", ne-a declarat Iulian Tinica.

Inainte cu citeva ore, familia preotului Tudorel Norocea sesizase Politia Focsani cu privire la disparitia fiul lor, Dan Paul, de 16 ani, care a plecat de acasa in cursul serii de simbata si, pina duminica dimineata, nu s-a intors. Tinarul le-a spus parintilor ca se intilneste cu citiva prieteni si colegi de scoala si ca va merge pentru citeva ore la discoteca Extrem.

Se pare ca tinarul nu a mai ajuns in discoteca, dar riminalistii incearca sa afle ce s-a intimplat si cu cine s-a intilnit baiatul din momentul in care a plecat de acasa si cel pina cind cadavrul a fost descoperit pe malul riului Milcov.

In prima faza, s-a crezut ca este vorba de cadavrul unei femei, dar, in cele din urma, anchetatorii au stabilit ca este vorba de Dan Paul Norocea. Desi nu se stia aseara daca parintii au fost chemati la recunoastere, satenii din Pitulusa adunati la fata locului au recunoscut chipul inconfundabil al baiatului.

Se presupune ca au fost doi criminali

Ieri, in jurul prinzului, o echipa complexa de criminalisti, condusa de procurorul Atilla Santa, s-a deplasat in comuna Brosteni si au demarat o ancheta minutioasa la locul desoperirii adavrului. Ancheta decurge greu, criminalistii incercind sa stringa cit mai multe probe de la fata locului are sa-i dua la autori.

Dupa cum ne-au declarat surse din mediul anchetatorilor, se pare ca Dan Paul Norocea a fost omorit intr-o alta locatie, iar cadavrul sau a fost transportat pe malul riului Milcov cu o masina.

Nu se stie daca tinarul era mort in momentul in care a fost abandonat la marginea padurii. Criminalii, pentru ca se presupune ca au fost cel putin doua persoane, au lasat urme de singe in drumul de la autoturism si pina in locul in care au ingropat cadavrul. Acestia au parasit zona in speranta ca adolescentul mort va fi gasit cit mai tirziu.

Tinarul omorit a fost pus intr-o ripa si acoperit cu pamint, bolovani si cu o folie din plastic. Stringerea probelor de la fata locului a durat mai bine de sapte ore, cadavrul fiind preluat aseara de un car mortuar si transportat la Serviciul de Medicina Legala Vrancea pentru neropsie, abia in jurul orelor 19.00.

Desi s-au dovedit zgirciti in a oferi amanunte presei, cei care se ocupa de anchetarea acestui caz iesit din comun presupun ca cei are l-au vazut pe tinar inainte de a muri sint apropiati de-ai sai, cel mai probabil colegi de liceu.

Tomai din acest motiv, procurorii vor face o vizita si la Colegiul National "Al. I. Cuza" pentru a sta de vorba cu colegii sai de clasa, care i-ar putea ajuta sa dezlege misterul care planeaza in jurul mortii adolescentului. Cit ii priveste pe parintii tinarului, sotii Norocea nu stiau mare lucru, vestile despre fiul lor fiind contradictorii in cursul zilei de ieri.

Preotului i-a mai murit un baiat

Vestea ca cel ucis este fiul preotului din satul Pitulusa a facut repede inconjurului comunei, localnicii primind cu groaza crunta veste. Multi sperau insa ca cel omorit ar putea fi altcineva, dat fiind ca preotul a mai avut un baiat care a murit in urma cu multi ani.

"S-a auzit ca avea o rana grava in abdomen. Cei care l-au vazut au povestit ca era dezbracat, avea doar chilotii pe el, dar si aceea erau intorsi pe dos. Avea vinatai si in zona fetei. Cred ca a fost batut. Lumea l-a recunoscut ca e baiatul preotului, dar mie nu-mi vine sa cred", ne-a declarat Serafim Stratulat din satul Pitulusa.

Preotul Tudorel Norocea a fost ieri dimineata la biserica si a oficat slujba de duminica, dar era foarte abatut si suparat. "Preotul a venit ca de obicei la biserica, dar se vedea ca este foarte suparat. Mare necaz pe capul lui si al sotiei sale. Pacat ca avea un baiat cuminte, frumos, linistit, care invata foarte bine.

Erau oameni foarte seriosi, de pus la rana, stateau in sat de aproape 20 de ani, si nu meritau sa li se intimple asa o nenorocire", ne-a spus o batrinica din satul Pitulusa. Ancheta in acest caz va continua si astazi pentru a se stabili cu exactitate imprejurarile in care a fost omorit tinarul, motivul omorului, dar si identificarea autorilor. Vom reveni cu amanunte cu privire la acest caz.