LIPANESTI- Robert Nica, edilul localitatii este disperat deoarece pana acum s-au primit 120 de cereri iar dintre acestea 80% sunt pentru terenuri pe care s-au eliberat deja titluri de proprietate."unii dintre petitionari sunt nemultumiti de terenurile pe care le-au primit iar altii considera ca au primit mult prea putin teren fata de cat aveau parintii" ne-a spus edilul.

RAFOV- 92 de cereri asteapta solutionarea din partea Comisiei Locale de Fond Funciar. "Multe dintre revendicari au nevoie de o analiza serioasa din partea juristilor Prefecturii pentru ca sunt pentru terenuri cu titlu de proprietate eliberat deja" ne-a declarat Mircea Chivu.

La Rafov exista si o revendicare pentru o cladire aflata in paragina care potrivit actelor existente la Primarie valoreaza peste un miliard de lei.

SALCIILE- la primaria din localitate s-au primit numai 20 de rvendicari ale unor parcele potrivit noilor legi ale proprietatii. Nici una nu este pentru vreun teren atribuit deja dar una dintre petitii revendica islazul din localitate iar alta una dintre baltile aflate in proprietatea Primariei Salciile dar concesionata pentru 40 de ani unei firme particulare.

VARBILAU- au fost primite 60 de cereri toate pentru paduri. Primarul Ion Ionita ne-a declarat ca "toate sunt pentru paduri iar acum legea spune ca se dau terenurile pe vechiul amplasament. Problema este ca la Varbilau actele s-au eliberat conform vechilor legi, iar primarul se intreaba daca acestea vor mai fi recunoscute.