Pe intrarea principala a casei ajungi la sediul unei societati private de paza. Absolut neinteresant. Totusi vocile de copii si de "soprane" nescolite nu par sa aiba de-a face cu alura body guard. Intrebind de unde se aud vocile, am fost indrumati catre o usa aflata aproape in spatele casei. Fara firma, fara vreun insemn religios, fara vreu indicator. "Aici se string. Vin dis de dimineata.

Uneori chiar pe la cinci, sase. Cei de la dispeceratul firmei de paza lucreaza la ture de noapte si aud aproape in fiecare zi cum cinta si se roaga", povesteste unul dintre chiriasii din cladirea cu pricina. Oamenii spun ca adeptii acestei noi grupari religioase se intilnesc martea, joia si duminica si dimineata si dupa-amiaza. "Am intrat odata in camera unde se aduna ei. Este un lux orbitor.

Nici eu nu am asa ceva acasa. Am vazut tot felul de oameni, dar in special tineri, adolescenti. Nu stiu ce fac acolo pentru ca nu se vede nimic, doar se aud cintecele si rugile lor in limba engleza. Eu am inchiriat un spatiu in cladirea aceasta in primavara dar de atunci si pina acum nu am reusit sa vad cine este liderul gruparii.

Nu cred ca sint oameni bogati pentru ca par imbracati modest si nu au masini scumpe. Personal eu nu sint de acord cu treaba asta dar nici nu am ce sa le fac", povesteste administratorul unei societati vecine cu Iosua.

Mitica Draghici ofera mintuirea instant

Se pare ca aceasta grupare s-ar fi desprins din Biserica Penticostala. Liderul gruparii este un anume Mitica Draghici care-si trimite misionarii pe teren pentru recrutare de noi adepti.

Misionarii, fara studii teologice, te abordeaza direct, fie pe strada fie din curtea altor biserici si iti sugereaza ca a venit timpul sa imbratisezi o alta credinta, "unica si adevarata" , care iti va oferi imediat mintuirea. "Clienti" sint cu duiumul pentru ca misionarii stiu unde sa loveasca.

In tienerii intre 14 si 25 de ani aflati in criza de personalitate dupa vreun esec in dragoste sau la scoala. Unii spun ca au vazut astfel de misionari, nu neaparat de la Iosua, chiar in curtea liceelor, in momentul afisarii rezultatelor de la bac. Politia nu poate interveni atita vreme cit nu exista vreo plingere impotriva acestei grupari.

Sa te intilnesti intr-o camera si sa cinti in engleza nu este ilegal. Ce se ascunde in spatele acestei "mintuiri" nimeni nu poate stii. Oricum Ploiestiul este recunoscut ca un oras primitor pentru sectanti. De la salile de sport din scoli generale pina la Casa de Cultura a Sindicatelor, toate au fost inchiriate la un moment dat... chiar si yoghinilor lui Bivolaru.