Prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Szilagyi Ioan, a atras in mai multe randuri atentia asupra faptului ca in Palatul Administrativ, in care functioneaza prefectura si consiliul judetean, se consuma bauturi alcoolice in timpul programului.

Cu toate ca cei de la consiliul judetean au negat cu vehementa acest lucru, incursiunile prefectului pe culoarele celor doua institutii au demonstrat contrariul.

Sa vina politia!

Primul care a cazut in plasa prefectului Szilagyi a fost un functionar din cadrul Serviciului urmarire lucrari publice si investitii din consiliul judetean, Ilie Bungardean, caruia prefectul i-a cerut un raport pentru Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Conform celor spuse de Szilagyi, Bungardean avea in sarcina sa se ocupe cu intocmirea unei liste pentru respectivul minister cu cei patru sinistrati in urma calamitatilor din luna aprilie, carora li se reconstruiesc casele. Iritat de faptul ca lui Bungardean i se impleticea limba in gura, prefectul a chemat politia pentru masurarea alcoolemiei.

„L-am chemat pentru ca pe lista cu cei calamitati s-au strecurat mai multe erori care trebuiau indreptate, dar cand l-am chemat era asa de beat ca nu m-am putut intelege cu el, asa ca am chemat politia" mai spune prefectul.

Sau beat, sau interesat

Dupa ce Bungardean a suflat in etilotest, aparatul a afisat o alcoolemie de 0,41 mg/l, fapt care contrazice conducerea Consiliului Judetean, care a declarat ca in institutie nu se consuma bauturi alcoolice.

In privinta erorilor strecurate pe lista care a ajuns la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Szilagyi ne-a explicat ca a fost vorba de inlocuirea pe lista cu pricina a unui sinistrat (Ilie Ciurcau), cu un cetatean a carui locuinta nu a avut de suferit de pe urma alunecarilor de teren:

„Acolo ori a gresit din cauza bauturii, ori a avut niscaiva interese pe care eu nu le cunosc. Eu ma bucur ca am putut rezolva situatia sinistratilor fara sa nedreptatesc pe cineva", a mai precizat prefectul de Bistrita-Nasaud.

Berea e de vina

Ilie Bungardean spune ca declaratiile prefectului Szilagyi l-au afectat foarte mult si ca nu trebuia sa accepte sa fie testat de politistii de la circulatie. „Probabil ca am baut un pahar de bere, dar asta nu inseamna ca eram beat pulbere. Nu prea poti sa te imbeti consumand doar niste bere", ne-a precizat Bungardean.

Functionarul a mai declarat ca nu a facut nici un fel de inlocuiri in listele cu cei calamitati, iar cele vazute ca erori de catre prefect au fost executate dupa documentele primite de la primarii, dar si dupa fisele de amplasament.

Seful CJ isi apara subalternul cherchelit

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Gheorghe Marinescu (PSD), nu a parut deranjat de faptul ca unul din subordonatii sai vine beat la serviciu.

Duminica, Marinescu a afirmat ca angajatul sau nu trebuia sa dea curs solicitarii prefectului de a face testul cu fiola si ca le va cere oamenilor sai sa nu mai coboare etajul la ordinele lui Szilagyi.

„Functionarii publici sunt datori sa isi indeplineasca cu profesionalism, loialitate, corectitudine si in mod constiincios indatoririle de serviciu si sa se abtina de la orice fapta, care ar putea sa aduca prejudicii autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea." (Statutul functionarilor publici, art. 41)