[Avertisment: Acest text NU a fost publicat in cotidianul Monitorul de Cluj. Editorialul a fost solicitat de conducerea redactiei si apoi refuzat de aceasta. Sursa textului este: http://ruxandra.blogspot.com/2005/09/editorial-criticndu-l-pe-emil-boc.html]

Emil Boc este primarul acestui oras. A fost ales de clujeni. Este presedintele Partidului Democrat. A fost ales de democrati sa-i urmeze lui Basescu. Pe Emil Boc putem sa-l criticam pentru cateva lucruri clare:

1. Emil Boc s-a inconjurat de oameni incapabili, plini de complexe si ranchiuni. Ei au pus monopolul pe relatiile acestui primar popular cu restul lumii.

2. Emil Boc s-a schimbat, a devenit irascibil si arogant fata de presa, asa cum erau pesedistii ieri. Din omul extrem de cordial si deschis spre dialog, astazi a devenit o bomba cu ceas gata sa explodeze in conferintele de presa. Vede in ziaristi agenti pesedisti gata sa-l atace si-i suspecteaza de rea-credinta.

3. Emil Boc, om politic care s-a creat facand o politica proprie, alergand cu viteza pe propriul lui drum, se lasa astazi dominat de seful sau. Uitandu-se pe sine. Intre atacurile PSD si directivele lui Basescu, Emil Boc se pierde pe sine.

4. Emil Boc nu a reusit inca sa faca mare lucru din marile lui proiecte. Oamenii asteapta ca problemele lor sa fie rezolvate. Asteptarile sunt imense, iar Boc vrea sa faca totul singur.

5. Emil Boc lucreaza in continuare cu un capital de imagine pe care si-l intretine cu mari eforturi. Concentrat sa nu piarda nimic din ce da bine la public, greseste exagerand.

6. Emil Boc nu are incredere in nimeni, neaga evidentele si-si priveste camarazii de coalitie cu suspiciune. Robit de resentimentele pe care i le sadesc oamenii lui in suflet. Emil Boc cel cautat de toti este, totusi, un om singur.

Pentru toate astea Emil Boc poate fi criticat. Dar pentru un singur lucru el nu poate fi acuzat. Emil Boc nu poate fi acuzat pentru drumurile sale in capitala tarii.

Emil Boc a fost impins de presa, de dorinta clujenilor de a avea reprezentanti in capitala puterii, de dorinta ardelenilor de a se impune in fata miticilor, sa preia cea mai mare functie in partidul sau. Emil Boc lupta acolo pentru cei de aici. Dorinta ardelenilor de a cuceri capitala le-a fost sadita in suflet chiar de PSD.

Astazi, Emil Boc le-a indeplinit dorinta. Ce vrea PSD de la el? Sa se dedubleze? Sa se duca sau sa ramana? PSD vrea ca Emil Boc sa clacheze. Chiar trebuie sa faca Emil Boc ce vrea PSD?