PNL Alba a mai inregimentat un primar PSD cercetat in legatura cu savarsirea unor fapte de natura penala in exercitarea functiei publice pe care o detine. Presedintele filialei social-democratilor din judet, Ioan Rus, a declarat ca a fost anuntat de primarul comunei Blandiana, Nicolae Gherman, in legatura cu decizia acestuia de a se inscie in PNL.

Liderul PSD a spus ca, foarte probabil, hotararea edilului-sef a fost determinata de un control efectuat de Prefectura la Primarie, in urma caruia au fost descoperite mai multe nereguli care au fost semnalate si Inspectoratului Judetean de Politie. Intr-un comunicat al Prefecturii se mentioneaza ca IPJ a intocmit dosar penal primarului Gherman pentru delapidare.

"In urma verificarilor efectuate, reprezentantii Corpului de Control au constatat ca au fost incalcate prevederile legislatiei in vigoare privind achizitiile publice, in contractele de balastare strazi comunale incheiate in anul 2003 si 2004 cu SC "Drumuri si Poduri Locale" SA Alba, precum si modul in care a fost folosita cantitatea de 100 metri cubi de arbori taiati din padurea comunala, din care a rezultat o cantitate de cherestea care nu a fost evidentiata in contabilitate. Din dispozitia primarului Gherman Nicolae a fost procurata o betoniera, care a fost dusa la locuinta personala si folosita chiar si in timpul controlului, pentru nevoi personale", se precizeaza intr-un comunicat al Prefecturii, facut public in urma controlului efectuat la Primaria Blandiana.

Gherman mai este acuzat ca si-a construit o cabana de vanatoare in extravilanul comunei, fara a solicita autorizatie de construire de la CJ.