Presedintele Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula, a anuntat ca vrea sa candideze pentru o functie in structura de conducere a filialei PD. El a afirmat ca a luat hotararea de a candida pentru postul de vicepresedinte al organizatiei democratilor dupa ce a fost ales la sefia CJ, in urma numirii lui Gheorghe Seculici ca vicepremier, cel care a detinut presedintia institutiei.

"Daca la un moment dat partidul va considera ca pot candida pentru o anumita functie o voi face. Ma gandesc la o functie de vicepresedinte, dar depinde cum va fi analizata activitatea mea si de ce decizia va lua partidul", a declarat Matula.

La alegerile pentru desemnarea echipei de conducere a organizatiei judetene a PD, care vor avea loc in data 29 octombrie, si-au mai anuntat intentia de a candida si primarul din Arad, Gheorghe Falca, dar si senatorul Nicolae Iotcu. Edilul-sef a spus ca va incerca sa obtina functia de presedinte executiv, in timp ce parlamentarul a anuntat ca tinteste postul de secretar general.

De asemenea, actualul presedinte al filialei democratilor, Gheorghe Seculici, si-a anuntat intentia de a candida pentru obtinerea unui nou mandat in fruntea organizatiei. Fata de actuala structura de conducere a filialei au intervenit cateva modificari.

Astfel, in luna octombrie vor fi organizate alegeri pentru un post de presedinte, unul de presedinte executiv, un secretar general, zece vicepresedinti si 14 secretari executivi.

Anul acesta, Gheorghe Falca a fost ales si secretar executiv in conducerea nationala a PD, in timp ce Seculici nu a reusit sa obtina functia de vicepresedinte pentru care a candidat.